Katar ve Fas'ın olumlu karar alması için rüşvet ağı kurulmuş!

Belçika Federal Savcılığı, Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) rüşvet skandalı ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, 1,5 milyon eurodan fazla nakit paraya el konulduğunu açıklamıştı. Soruşturmada aralarında AP Başkan Yardımcısı Yunanlı milletvekili üye Eva Kaili ve İtalyan eski milletvekili İtalyan Pier Antonio Panzeri ile beraber 15 kişi tutuklandı. Yine aralarında Belçikalı milletvekili eski Marie Arena'nında bulunduğu, toplam 30 kişi hakkında soruşturmanın devam ettiği ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Avrupa'nın en ‘güvenilir’ kurumu olarak görülen, Avrupa Parlamentosu'nda büyük şok yaşanıyor. Belçika'nın başkenti Brüksel'de ortaya çıkarılan rüşvet skandalı zincirinde, miktarı henüz tam olarak ortaya çıkarılamayan rüşvet skandalı ile soruşturmanın büyüterek devam ettiği ortaya çıktı.

BELÇİKA FEDERAL SAVCILIĞI RÜŞVET AĞINI BELGELEDİ!

SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre, Avrupa'da büyük deprem yaratan rüşvet skandalı, Belçika Federal Savcılığı'na gelen bir ihbar üzerine, gizli servisin devreye sokulması ile çok gizli olarak başlatıldı. İhbarda, AP Başkan Yardımcısı Yunanlı milletvekili üye Eva Kaili ve İtalyan eski milletvekili İtalyan Pier Antonio Panzeri'nin başında olduğu, rüşvet ağı olduğu iddiaları bulunuyordu. Yine İddialara göre, bu rüşvet ağı, Katar ve Fas lehine parlemento kararlarını etkilemek amacıyla, yüklü miktarda rüşvet alındığı ihbarı idi.

Katar ve Fas'ın olumlu karar alması için rüşvet ağı kurulmuş!
AP Başkan Yardımcısı Yunanlı milletvekili üye Eva Kaili

BASKINLARDA YÜKLÜ MİKTARDA PARA ELE GEÇİRİLDİ!

Federal savcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, yapılan gizli soruşturma neticesinde de, ihbar rüşvet için alınan paralarla birlikte belgelendi. Belçika polisinin geçtiğimiz hafta sonu, çok sayıda adrese yaptığı baskında, toplam 1,5 milyon euro nakit para ele geçirildi. Belçika medyasına göre, bunlar eski AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili ile eski AP üyesi İtalyan parlamenter Pier Antonio Panzeri’ye ödenen olağandışı miktardaki paralardı. Yine baskınlarda, eski Avrupa Parlamentosu üyesi İtalyan politikacı Pier Antonio Panzeri’nin evinde yaklaşık 600 bin euro nakit para ele geçirildi. Bu arada, Sosyalist Parti Milletvekili Kaili’nin babası 600 bin euro nakit parayla Brüksel’deki bir otelden çıkarken yakalandı.

Katar ve Fas'ın olumlu karar alması için rüşvet ağı kurulmuş! - Resim : 2

Belçika medyasına göre polis, Kaili’yi de lüks bir çanta içinde 150 bin euro nakit para ve değerli eşyalar ile gözaltına aldı. Yine Yunanlı milletvekili Eva Kaili'nin erkek arkadaşı ve yardımcısı Francesco Giorgi'nin evinde bulunanlarla birlikte, operasyonlarda 1,5 milyon eurodan fazla nakit paraya el kondu.

AP BAŞKAN YARDIMCISI YUNANLI MİLLETVEKİLİ GÖREVDEN ALINDI!

Bu arada, Belçika polisinin operasyon sırasında el konulan paraların görüntülerini yayınladığı görüldü. Bu gelişmeler yaşanırken, Belçika Federal Savcılığı soruşturması ile Avrupa Parlamentosu'nda ortaya çıkarılan rüşvet ağı sonrası, olağanüstü toplantı yapıldı. AP'de yapılan toplantıda yapılan oylamada, 625 üye Yunanlı milletvekili Kaili'nin görevden alınması yönünde oy kullandı. Sadece bir üye "Hayır" oyu kullanırken, iki üye de çekimser kaldı.

Katar ve Fas'ın olumlu karar alması için rüşvet ağı kurulmuş! - Resim : 3
İtalyan eski milletvekili İtalyan Pier Antonio Panzeri

YUNANLI EVA KALLİ VE İTALYAN PİER ANTONİO PANZERİ TUTUKLANDI!

Soruşturmada aralarında AP başkan yardımcısı Yunanlı milletvekili üye Eva Kaili ve İtalyan eski milletvekili İtalyan Pier Antonio Panzeri ile beraber 15 kişi tutuklandı. Yine aralarında Belçikalı milletvekili eski Marie Arena'nın da bulunduğu, toplam 30 kişi hakkında soruşturmanın devam ettiği ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre, Belçika polisinin, Avrupa Parlamentosu milletvekillerine ait 10 ofiste daha arama yaptığı ve rüşvet skandalının giderek büyüdüğü ifade edildi. Rüşvet ağı skandalı sonrası, Belçika Federal Savcılığı'ndan Eric Van der Sypt, "Söyleyebileceğimiz tek şey, bir Körfez ülkesinin parlamenterlere ve parlamenter yardımcılarına nakit ödemeler ve ayni yardımlar yoluyla rüşvet vermeye çalıştığıdır" dedi.

Katar ve Fas'ın olumlu karar alması için rüşvet ağı kurulmuş! - Resim : 4

"KORKUNÇ VE BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR HABER!"

Öte yandan, Belçika Yolsuzlukla mücadele eden Uluslararası Şeffaflık Örgütü Direktörü Michiel van Hulten ise AP ile ilgili rüşvet iddialarını, “Benzeri görülmemiş büyüklükte bir olay" diye değerlendirdi. Hulten bir yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, "Bu, lobi ve çalışanların dürüstlüğüyle ilgili olarak Avrupa Parlamentosu'nda geçerli olan kuralların gerçekten yeterli olmadığını gösteriyor" dedi. 

Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu Üyesi Muhammed Chahim de, rüşvet iddialarını, "korkunç bir haber” diye değerlendirerek, şunları söyledi:

“Son derece kızgınım ve hayal kırıklığına uğradım. Kaili ile Katar da dahil olmak üzere karmaşık konularda elbette fikir ayrılıklarımız oldu ama bunun temelinde yolsuzluğun yattığını gerçekten beklemiyorduk.”

Katar ve Fas'ın olumlu karar alması için rüşvet ağı kurulmuş! ile ilgili etiketler Belçika Yunan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.