Katar Emiri Şeyh Temim'den Macron'a "Erdoğan" resti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Türkiye'nin yanında olmakla suçladığı Katar Emiri Şeyh Temim al-Sani'den tokat gibi bir cevap aldığı ortaya çıktı. "Türkiye ekonomik olarak çökecekti. Sen para verdin ve onun üzerine Erdoğan kurtuldu" diyen Macron, Al-Sani'nin "Ölene kadar o benim babamdır. Onunla birlikte olmaktan asla vazgeçmeyeceğim" sözleri ile şoke oldu.

Türkiye'ye karşı önce Suriye, ardından da sırasıyla Libya, Doğu Akdeniz ve şimdi de Ermenistan üzerinden açıkca diplomatik savaş açan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed al-Sani ile görüşmesinde de gündeme Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdiği ortaya çıktı. 

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Ülke TV'de anlattığı detaya göre Macron, Katar Emiri'ni "Türkiye ekonomik olarak çökecekti. Sen para verdin ve onun üzerine Erdoğan kurtuldu" sözleri ile eleştirdi.

Katar Emiri al-Sani ise Macron'un haddini aşan eleştirisi üzerine, "Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri 2017 Haziran'ında darbe girişimi yapmaya kalkmıştı. O girişimden beni Erdoğan kurtarmıştı. Ölene kadar o benim babamdır. Onunla birlikte olmaktan asla vazgeçmeyeceğim" sözleri ile Fransa Cumhurbaşkanı'nı susturdu.

KATAR'DA DARBEYİ TÜRKİYE ÖNLEDİ

2017'de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin başını çektiği ülkeler Katar'da darbeye kalkışmıştı. Türkiye'nin uyarı ve desteği ile darbe çökertilirken, BAE, S. Arabistan, Bahreyn, Mısır'ın da aralarında olduğu bazı ülkeler Katar'a ambargo uygulamaya başlamıştı. Bu girişim ise yine Türkiye'nin kargo uçakları ile başta gıda, ilaç gibi malzemeler olmak üzere yolladığı yardım ve tedariklerle boşa çıkartılmıştı.

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.