Katalonya'da referandum sonucu açıklandı!

Katolonya'da dün İspanya polisinin tüm önleme çabasına rağmen gerçekleşen referanduma ilişkin sonuçlar Özerk Yönetim Başkanı Carles Puigdemont tarafından açıklandı. Puigdemont bağımsızlığa evet diyenlerin oranının yüzde 90 olduğunu söyledi...

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, aldıkları sonucun kendilerine "bağımsız bir devlet kurma hakkı" verdiğini açıkladı.

Puigdemont, televizyonlardan yayınlanan açıklamasında, "Katalonya vatandaşları, yönetim biçimi cumhuriyet olan bağımsız bir devlet kurma hakkını kazandı. Halkımızın egemenliğini somutlaştıran referandum sonuçlarını kısa süre içinde Katalan parlamentosuna yollayacağız" dedi. Açıklamaya göre Katalonya’daki katılım oranı yüzde 42.3 olan referandumunda kullanılan 2.3 milyon geçerli oyun yüzde 90’ı "bağımsızlığa evet" ve yüzde 7.87’si de "hayır" dedi.

"KATALONYA ARTIK BİR AVRUPA MESELESİ"

"Katalonya, artık bir iç mesele değil, bir Avrupa meselesi" diyen Puigdemont, "Avrupa'nın saygısını kazandık. Şu andan itibaren yürümemiz gereken yolu birlikte, yurtseverlikle ve barışla yapmalıyız. Katalanların arzularına saygı göstermeye yarayacak diyalog çağrılarına açık olmalıyız." şeklinde konuştu.

Puigdemont ayrıca İspanya ulusal polisi ve jandarmanın müdahalesinde 844 kişinin yaralandığını ifade ederek "İspanyol Hükümeti, Katalonya ile ilişkilerinde bugün utanç verici bir sayfa yazdı. Maalesef bu ilk değil." açıklamasında bulundu. Katalonya Özerk Yönetimi Hükümetinin üyelerini yanına alarak konuşan Puigdemont'un sözleri Barselona'daki Katalonya Meydanı'nı toplanan bağımsızlık yanlıları tarafından yoğun şekilde alkışlandı.

Katalonya'da referandum sonucu açıklandı! ile ilgili etiketler carles puigdemont katalonya referandum
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.