Katalonya bir kez daha ayakta! On binler yürüdü...

Tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından özerk parlamentoları askıya alınan on binlerce Katalan, Brüksel'de düzenlenen gösteriye katıldı.

1 Ekim’deki tartışmalı bağımsızlık referandumu ve akabinde bağımsızlık ilanı tanınmayan Katalanlar, Belçika’nın başkenti Brüksel’de büyük çaplı bir gösteri düzenledi.

Belçika polisi, en az 45 bin kişinin gösteriye katıldığını duyurdu. Askıya alınan Katalonya Özerk Yönetimi'nin başkanı Carles Puigdemont da gösteriye katılanlar arasındaydı.

1 Ekim'de gerçekleşen referanduma katılım oranı yüzde 43'te kalırken, seçmenlerin yüzde 90'dan fazlası bağımsızlık için oy vermişti.

katalonya2

REFERANDUMDAN TEKRAR SEÇİME...

27 Ekim’de Katalonya yönetimi tek taraflı bağımsızlık kararını dünyaya duyurmuş, dakikalar sonra ise Madrid yönetimi Katalonya'nın özerkliğini kaldırmıştı.

Avrupa Birliği ve Madrid yönetimlerinin karşı çıkmasına rağmen bağımsızlık ilan eden Katalonya lideri Carles Puigdemont hakkında uluslararası yakalama kararı verilmişti. Ancak İspanya Yüksek Mahkemesi Salı günü bu kararı kaldırdı. Savcılığın harekete geçeceğini anlayınca Belçika'ya kaçan Katalan lider, bu kararın ardından hemen ülkesine dönmeyerek, bir süre daha Brüksel’de kalacağını açıkladı.

İspanya'nın en zengin bölgesi Katalonya, 21 Aralık'ta yerel parlamento seçimlerine gidiyor. Mahkemelerin serbest bıraktığı Katalan siyasetçiler, seçimlerde aday.

Katalonya bir kez daha ayakta! On binler yürüdü... ile ilgili etiketler İspanya katalonya
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.