Kastamonu’daki at çiftlikleri seyehat acentelerini büyüledi

2022 yılı Kastamonu Turizm Tanitma Faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen Kastamonu Tanıştırma Turu’na katılan seyahat acenteleri, doğa turizmiyle ön planda yer alan Daday’daki at çiftliklerine hayran kaldı.

Kastamonu'nun yurt içi ve yurt dışı ziyaretçi sayısını arttırmak maksadıyla gerçekleştirilen 2022 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından seyahat acentelerine yönelik planlanan Kastamonu Tanıştırma Turları'nın ilki yapıldı. Etkinlikte Kastamonu'nun Daday İlçesi'nde atlı turizm merkezleri ile bazı tarihi ve turistik yerlere inceleme gezisi büyük ilgi gördü.

Yurt içi ve yurt dışı tur düzenleyen Ankara ve Batı Karadeniz merkezli seyahat acentelerinin katıldığı iki günlük programda, Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Yurduntepe Kayak Merkezi'nin yanı sıra Daday Atlı Terapi Merkezi, bölgedeki at ve doğal yaşam çiftlikleri, Kasaba Köyü Mahmutbey Camii ile kent merkezinde bulunan turizm unsurlarının tanıtımı gerçekleştirildi. Bu bağlamda Daday At ve Doğal Yaşam Çiftlikleri Bölgesi'ni ziyaret eden acente temsilcileri, Daday ilçesinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı desteğiyle turizme kazandırılan Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi'nde incelemeler gerçekleştirdi.

Kastamonu’daki at çiftlikleri seyehat acentelerini büyüledi

Kastamonu başta olmak üzere Bartın, Çankırı, Çorum, Karabük, Sinop ve Zonguldak illerini kapsayacak şekilde engellilerin, özel eğitim öğrencilerinin, şiddete maruz bırakılan bireylerin ve gazilerin tam donanımlı hizmet alabildiği atlı terapi merkezini gezen TÜRSAB üyesi seyahat acente temsilcileri, gezi ve incelemeleri esnasında ilgililer tarafından turizm sektörüne yönelik faaliyetlerden bahsedildi.

Kastamonu’daki at çiftlikleri seyehat acentelerini büyüledi - Resim : 2

At biniciliği deneyimi kapsamında Daday'daki sektör temsilcileri ile buluşan acente temsilcileri, Dünya miras listesine aday olan Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii'ni de ziyarette bulundu. Acente temsilcileri Kastamonu tanıştırma turunu, şehir merkezinde Nasrullah Meydanı ve Camii, Münire Sultan Medresesi, Saat Kulesi ve Vedat Tek Kültür Merkezi ile Şapka Müzesi ile tamamlayarak şehirden ayrıldı.

Kastamonu’daki at çiftlikleri seyehat acentelerini büyüledi ile ilgili etiketler Kastamonu Daday Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.