Kastamonu'da yaraları sarmak için çalışmalar sürüyor!

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede afetin izlerini silebilmek için ekiplerin çalışmaları aralıksız devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, sabah erken saatlerde bölgede incelemelerde bulundu.

Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketi sonrasında Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde bir çok ev ve iş yeri zarar görerek kullanılamaz hale geldi. Yaşanan sel felaketiyle birlikte Kastamonu’dan 68, Sinop’tan 9 ve Bartın’dan 1 kişi olmak üzere toplamda 78 kişi hayatını kaybetti. Felaketin izlerinin silinebilmesi için ekipler 9. günde de çalışmalarına devam ediyor.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Bu kapsamda Kastamonu’da 6 bin 2 personel, 767 araç, 37 ambulans, 37 UMKE, 6 helikopter, 1 JİKU, 1 drone, 1 İHA, 3 AFAD mobil koordinasyon TIR’ı, 2 mobil mutfak tırı, 1 mobil harekat merkezi, 1 mobil laboratuvar, 768 iş makinesi, 14 vidanjör, 6 helikopter, 1 mobil enerji aracı, 70 bobcat, 15 itfaiye aracı, 8 cenaze aracı, 35 bot ve 61 motopomp, 3 dalgıç pompa, 20 jeneratör, 4 kepçe, 15 arama köpeği, 5 bin kişi kapasiteli sahra mutfak, 1 haberleşme aracı, 1 sahil güvenlik botu, 1 mobil komuta aracı, 1 unimog, 1 hastane donanımı, 2 sahil güvenlik botu bölgede çalışma gerçekleştiriyor.

Kastamonu'da yaraları sarmak için çalışmalar sürüyor!

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabah saatlerinde bölgede incelemelerde bulundu. Selzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Bakan Soylu, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kastamonu'da yaraları sarmak için çalışmalar sürüyor! ile ilgili etiketler Kastamonu Süleyman Soylu İçişleri Bakanı Bozkurt sel felaketi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.