Kastamonu'da sel felaketinde kaç kişi öldü? AFAD Kastamonu vefat sayısı!

Kastamonu'da yaşanan sel felaketi bütün Türkiye'yi yasa boğdu. Bozkurt ilçesinden havadan çekilen görüntüler tahribatın büyüklüğünü gözler önüne bir kez daha serdi. Diğer taraftan, sel felaketinde birçok insan da hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Kastamonu'da meydana gelen sel felaketiyle ilgili araştırılan en önemli konulardan biri de vefat sayısının kaça yükseldiği.

Bozkurt'ta arama ve kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor. AFAD'tan yapılan son açıklamada Kastamonu'da can kaybı 34'e Sinop'ta ise 6'ya Bartın'da 1'e yükseldi.

Kastamonu'da sel felaketinde kaç kişi öldü? AFAD Kastamonu vefat sayısı!

Sel batı Karadeniz'i adeta sular altında bıraktı. Sel nedneyle Sİnop, Bartın ve Kastamonu'nun ilçeleri büyük zarar gördü. Sel felaketinde ölü sayısı da her geçen saat artıyor. AFAD'tan gelen son açıklama milyonların içini bir kez daha acıttı.

KASTAMONU'DA VEFAT SAYISI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel nedeniyle Kastamonu'da 34, Sinop'ta 7 Bartın'da 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve 9 vatandaşımızın da tedavilerine hastanelerde devam edildiğini açıkladı.

ERDOĞAN: FELAKETİN İLK ANLARINDAN İTİBAREN DEVLET OLARAK SİZLERLE BERABERİZ

Afet bölgesi Bozkurt'ta incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Dünyanın pek çok yeri gibi ülkemiz de bir süredir tabi felaketlerle boğuşmaktadır. Bu sadece ülkemizde olan değil ABD'si de böyle, Kanada'sı, Avrupa'nın bir çok ülkesi böyle. Bir felakettir gidiyoruz ve temennimiz o ki bunlarla boğuşurken en az hasarla bu felaketleri atlatalım. Ülkemizin güneyinde geçmişte eşi benzeri olmayan orman yangınları yaşadık. Karadeniz'in doğusunda yaşananları biliyorsunuz. Aynen burada olduğu gibi sel felaketlerini oralarda yaşadık. Hamdolsun bu yangınların hemen hepsini de kontrol altına almayı başardık. Ülkemizin kuzeyinde ise işte burada olduğu gibi sel felaketlerine maruz kaldık. Bir süre önce Doğu Karadeniz'de selin yol açtığı sıkıtılarla mücadele ettik. Kastamonu ve çevresindeki illerde yaşanan felaketlerde hayatını kaybeden, zarar gören vatandaşlarımızın üzüntüsü ülkemizin ortak üzüntüsüdür. Felaketin ilk anlarından itibaren devlet olarak sizlerle beraberiz."

 

Kastamonu'da sel felaketinde kaç kişi öldü? AFAD Kastamonu vefat sayısı! ile ilgili etiketler Kastamonu Bozkurt Sel (Doğa olayı) afet
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.