Kastamonu valisi "Saat 11'e dikkat" diyerek uyardı: Dere kenarlarından uzak durun! Daha güçlüsü geliyor...

Metrekareye 300 kilograma yakın yağış düşen Kastamonu'da Vali Avni Çakır vatandaşları uyardı. "Saat 11'de güçlü bir yağış bekliyoruz. Bir kaç saat sürecek." diyen Vali Çakır, "Çatalzeytin, Abana, Bozkurt, Cide, Şenpazar ilçelerinde dere kenarlarından uzak durun." uyarısında bulundu.

Metrekareye 300 kilograma yakın yağış düşen Kastamonu’nun İnebolu ilçesi sel alarmında. İlçeye metrekareye 80 kilogram, Kar köyüne metrekareye 120 kilogram, Yolüstü köyüne ise 118 kilogram yağış düştü.

SÖKE ÇAYI TAŞTI, KÖPRÜLER YIKILDI

İlçede etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Söke Çayı taştı. Şiddetini artıran sel, çayın üzerindeki köprüleri yıktı.

 

Bölgede valilik, kaymakamlık ve belediye ekipleri çalışmalarına devam ediyor. İlçe sakinlerine özellikle Söke Çayı çevrelerine yaklaşmaması hususunda anons yapılıyor.

METEOROLOJİ'DEN KIRMIZI KOD UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre ise kente kırmızı kodla uyarı yapıldı.

 VALİ ÇAKIR: SAAT 11'DE GÜÇLÜ YAĞIŞ BEKLİYORUZ

Kastamonu Valisi Avni Çakır bölgedeki duruma ilişkin TRT Haber yayınında son durumu anlattı, vatandaşları uyardı.

Çatalzeytin, Abana, Bozkurt, Cide, Şenpazar ilçerinde dere kenarlarından uzak durulmasını istedi.

 

KUZEY İLÇELERE UYARI

Bozkurt'ta debinin yükseldiğini söyleyen Çakır, "Sabah 05.30- 08.00 arası güçlü bir su geldi. Saat 11.00'da güçlü bir yağış bekliyoruz. Sahil bölgerimizdeki tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Özellikle Bozkurt, İnebolu güzergahındaki vatandaşların daha güvenli alanlara seri bir şekilde ulaşmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar bir can kaybı olmadığının altını çizen Çakır, "Kastamonu'nun kuzeyindeki bütün ilçeleri teyakkuzda olmalı. Vatandaşlar dere kenarlarından uzak durmalı. Yüksek yerlere tahliye olmalı" dedi.

 

Kastamonu valisi "Saat 11'e dikkat" diyerek uyardı: Dere kenarlarından uzak durun! Daha güçlüsü geliyor... ile ilgili etiketler Kastamonu Sel (Doğa olayı) İnebolu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.