Kasımpaşa'da tarihi hamam alev alev yandı...

Kasımpaşa'daki tarihi Büyük Hamam'da yangın çıktı... İtfaiye hamamın çatısını saran alevleri söndürmek içim zamanla yarıştı.

Kasımpaşa'da, tarihi Büyük Hamam'da yangın çıktı. Kadınlar kısmının dinlenme bölümünde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışması sonucu söndürüldü.

Bülent Demir Caddesi üzerindeki tarihi Büyük Hamam'ın kadınlar kısmının üst katındaki dinlenme bölümünde saat 17.15 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Bu sırada, hamamda bulunan müşteriler, çalışanların yardımıyla dışarı çıktı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Fatih, Beyoğlu ve Şişli itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Yangın, yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonucu tamamen söndürüldü.

Tarihi Büyük Hamamı 3 nesildir işlettiklerini belirten Ali Otyakmaz "Yangın nasıl oldu hiç anlayamadım. Yukarıda elektrik tesisatımız yok. Ben bundan korktuğum için elektrik tesisatı koymadık yukarıya. Bunun haricinde usta da çalışmıyordu, hiçbir şey yoktu. Ne oldu, nasıl oldu, nasıl çıktı hiçbir bilgim yok" dedi.

KASIMPAŞA BÜYÜK HAMAM

Tarihi hamamın yapım yılı tam olarak bilinmemekle birlikte 1553'de yapılan Güzelce Kasımpaşa Camii'nin yapım yılına denk geldiği tahmin ediliyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de bahsedilen hamamın listelerde olmamasına rağmen Mimar Sinan tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

Kasımpaşa'da tarihi hamam alev alev yandı... ile ilgili etiketler Kasımpaşa Yangın büyük hamam
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.