Fenerbahçe Kasımpaşa'yı 'hediye golcü' Mame Thiam'ın golleriyle geçti

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'den sonra Kasımpaşa'yı da mağlup ederek yeni bir galibiyet serisi başlattı. Sarı-Lacivertliler'e Kasımpaşa'da galibiyeti getiren 2 golü, sezon başında Lacivert-Beyazlı yönetim tarafından "hediye" edilen Mame Thiam kaydetti. Tabelayı ise Ferdi Kadıoğlu belirledi: 0-3.

Süper Lig'in 16. haftasının kapanış maçında Kasımpaşa'ya konuk olan Fenerbahçe, sahadan 0-2 galip ayrıldı. Sarı-Lacivertliler'e galibiyeti getiren golleri 14 ve 45'te Mame Thiam, 86'da Ferdi Kadıoğlu kaydetti.

Fenerbahçe'ye sezon başında bedelsiz transfer edilen 28 yaşındaki Senegalli forvet, yeni takımıyla ilk gollerini attı. 11 maçta 2 gol, 2 asistle oynayan futbolcu, eski takımına attığı gollerden sonra ölçülü sevinciyle dikkat çekti. Thiam, Kasımpaşa yönetimi tarafından Fenerbahçe'ye "hediye" edilmişti.

4-1'lik Medipol Başakşehir galibiyetinin ardından geçen haftayı bay geçen Erol Bulut'un takımı üst üste 2. galibiyetini alarak puanını 29'a yükseltti. Sarı-Lacivertliler hafta sonu 30 puanlı Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayacak.

Galibiyet hasreti 4 maça çıkan Fuat Çapa yönetimindeki Kasımpaşa ise 19 puanda kaldı. Lacivert-Beyazlılar bu haftayı bay geçip ardından Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak.

Fenerbahçe Kasımpaşa'yı 'hediye golcü' Mame Thiam'ın golleriyle geçti

DK. 8 İLK TEHLİKE Deplasman maçlarında 2 gol, 2 asistle oynayan Dimitris Pelkas ceza sahasında topla buluştu, içeriye çevirdi, Mame Thiam uygun durumdaydı ama vuruşu isabetli olmadı.

Dk. 14 GOL! Mert Hakan Yandaş'ın ortasına Pelkas yükseldi, savunmadan seken topa yere inmeden vuran Mame Thiam, eski takımına golü attı ve Fenerbahçe'yi öne geçirdi: 0-1.

DK. 36 OFSAYTTAN GOL! Mert Hakan Yandaş'ın arka direğe ortasında Enner Valencia'nın vuruşu gol oldu. Ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR incelemesi de hakemi doğruladı ve ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

Dk. 45 GOL! Dimitris Pelkas'ın savunma arkasına sarkan Mame Thiam'ı topla buluşturduğu pozisyon gol oldu. Senegalli forvet kendisinin ve takımının 2. golünü attı ve Fenerbahçe ilk yarıyı 0-2 önde tamamladı.

Dk. 86 GOL! Ozan Tufan'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Ferdi Kadıoğlu tabelayı belirledi. Genç futbolcu bu sezon Süper Lig'de ilk kez gol sevinci yaşarken, Fenerbahçe'de gol sevinci yaşayan oyuncu sayısı 15'e yükseldi

Fenerbahçe Kasımpaşa'yı 'hediye golcü' Mame Thiam'ın golleriyle geçti - Resim : 2

SAMATTA 42 GÜN SONRA...

Fenerbahçe, Kasımpaşa maçına 5 eksikle çıktı. Sarı lacivertli ekipte, Serdar Aziz ve Caner Erkin ile sakatlıkları bulunan Diego Perotti, Filip Novak ve Tolga Ciğerci, Kasımpaşa maçında forma giyemedi. Lacivert-beyazlı takımda ise kart cezalısı Aytaç Kara ile sakatlıkları bulunan Haris Hajradinovic, Fode Koita, Tarkan Serbest ve Julian Jeanvier de müsabaka kadrosuna alınmadı.

Fenerbahçe'nin Tanzanyalı santrforu Mbwana Samatta, 42 gün sonra kadroya dahil edildi. Yaşadığı uzun süreli sakatlık nedeniyle takımından ayrı kalan 28 yaşındaki futbolcu, son olarak 24 Kasım'da Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivas Belediyespor'a karşı forma giymişti. 

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu futbolcusu Enner Valencia, 3 maç sonra yeniden kadroya döndü. Koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra uzun süreli sakatlık yaşayan ve takımdan ayrı kalan Valencia, son olarak ligin 11. haftasında 6 Aralık'ta Yukatel Denizlispor maçında kadroda yer almıştı. Valencia, ardından sakatlık yaşamış ve 3 lig maçı kaçırmıştı.

İLK 11’LER

Kasımpaşa 11’i: Ramazan Köse, Florent Hadergjonaj, Mickael Tirpan, Tomas Brecka, Oussama Haddadi, Doğucan Haspolat, Loret Sadiku, Yusuf Erdoğan, Alan, Anıl Koç, Armin Hodzic.

Fenerbahçe 11'i: Altay Bayındır, Nazım Sangare, Marcel Tisserand, Luiz Gustavo, Sadık Çiftpınar, Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş, Enner Valencia, Dimitrios Pelkas, Sinan Gümüş, Mame Thiam.

Fenerbahçe Kasımpaşa'yı 'hediye golcü' Mame Thiam'ın golleriyle geçti ile ilgili etiketler Kasımpaşa Fenerbahçe Erol Bulut fuat çapa Mame Thiam Dimitris Pelkas
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.