Beşiktaş'a şampiyonluk yarışında Kasımpaşa freni

Şampiyonluğa koşan Beşiktaş zorlu Kasımpaşa sınavını geçemedi... Milli araya Fenerbahçe derbisi beraberliğiyle giren Siyah-Beyazlılar, Galatasaray'ın Hatay'da kaybedip şampiyonluğa havlu attığı haftada 3 puana uzanıp kupanın bir kulbundan tutmak istiyordu ancak Aytaç Kara'nın füzesi buna izin vermedi.

Şampiyonluk mücadelesini yakından ilgilendiren 32. hafta mücadelesinde Kasımpaşa evinde Beşiktaş'ı tek golle mağlup etti: 1-0. Alt sıralardan kurtulmak isteyen Lacivert-Beyazlı ekibe lider Beşiktaş karşısında 3 puanı Aytaç Kara getirdi. Tecrübeli orta saha oyuncusu 19'da attığı şık golle Kasımpaşa'yı galibiyete taşıdı.

Galatasaray'ın dün 3 puan kaybetmesiyle elindeki avantaj büyüyen Beşiktaş, eksiklerle çıktığı maçta erken yediği golü çıkaramadı. 3 sezon aradan sonra 16. şampiyonluğuna koşan Siyah-Beyazlılar bu maçı kazansaydı 30 maçta 67 puana yükselip F.Bahçe'yle farkı 8'e, G.Saray'la da maç eksiğiyle 6'ya yükseltecekti.

Beşiktaş'a şampiyonluk yarışında Kasımpaşa freni

Dk. 19 GOL! Kasımpaşa evinde Aytaç Kara'nın füzesiyle öne geçti. Welinton'un ayağı kaydı, ceza sahası sağ çaprazda önü açılan başarılı orta saha oyuncusu nefis bir şutla kaleci Ersin'i avladı: 1-0.

Dk. 34 KAÇTI! Cyle Larin bir anda kaleci Ertuğrul Taşkıran'la karşı karşıya kaldı, mutlak gol kaçtı! Kanadalı golcü bacak arası atmak istedi, Ertuğrul iyi kapattı.

Dk. 54 PENATLI! Welinton'un ceza sahası ön çizgisi üzerinde Thelin'i düşürdüğü pozisyonda önce frikik kararı çıktı. VAR'dan "pozisyon içerde" uyarısını alan Halil Umut Meler, kararını penaltıya çevirdi.

Dk. 56 ERSİN KURTARDI! Kasımpaşa'nın İsveçli golcüsü Isaac Thelin'in kullandığı penaltıyı Ersin Destanoğlu kurtardı. 19 yaşındaki kaleci farkın 2'ye çıkmasını önledi. Maçın kırılma anı...

Beşiktaş'ta kritik randevu öncesi santrfor eksiği göze çarpıyordu. Kamerun Milli Takımı'ndan sakat dönen Vincent Aboubakar ve A Milli Takım kampında koronavirüs kapan Cenk Tosun forma giyemedi. Teknik direktör Sergen Yalçın ileri uçta Kanada Milli Takımı'ndan yorgun dönen Cyle Larin'i kullandı.

Kartal'ın bir diğer önemli eksiği ise asist makinesi Rachid Ghezzal... Sarı kart cezalısı Cezayirli yıldızın yanı sıra sakatlıkları bulunan Mensah, Dorukhan ve Hasic de maçta forma giyemedi.

KASIMPAŞA: Ertuğrul, Hadergjonaj, Luckassen, Tosic, Haddadi, Sadiku, Aytaç, Hajradinovic, Koomson, Varga, Thelin

BEŞİKTAŞ: Ersin, Necip, Welinton, Vida, N'Sakala, Josef, Atiba, Rosier, Ljajic, N'Koudou, Larin

Milli maç arasında teknik direktör Fuat Çapa ile yollarını ayıran ve Şenol Can'ı takımın başına getiren Kasımpaşa ise 31 puanla 15. sırada yer alıyordu. 5 maç aradan sonra galip gelen Paşa puanını 34'e yükseltti ve raaht bir nefes aldı. 

Lacivert-Beyazlılar hafta içi son sıradaki Denizlispor'a konuk olacak. Beşiktaş ise Aytemiz Alanyaspor'u ağırlıyor.

Beşiktaş'a şampiyonluk yarışında Kasımpaşa freni ile ilgili etiketler Beşiktaş Kasımpaşa Sergen Yalçın Şenol Can Aytaç Kara
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.