Kasım ayı enflasyonu açıklandı: Son üç yılın zirvesi

Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) Kasım ayında yüzde 3,5 artarken yıllık bazda yüzde 21,31 olarak kayda geçti. Bu değer son üç yılın en yüksek hesaplanan enflasyon oranı oldu.

Merkez Bankası'nın politika faizinde indirimlere devam etmesi ve kurlardaki sert dalgalanmalar sonrası ilgiyle beklenen Kasım ayı enflasyonu açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre Kasım ayında enflasyonun (TÜFE) aylık bazda yüzde 3,51 yükseliş gösterdiği bildirildi. Buna göre yıllık enflasyon 21,31 olarak gerçekleşti.

Piyasalarda yaygın beklenti enflasyonun aylık yüzde 3 artışla yıllık yüzde 20,71'i bulacağı şeklindeydi.

Bir önceki ayda aylık enflasyon yüzde 2,39, yıllık enflasyon yüzde 19,89 olarak duyurulmuştu.

Kasım ayında aylık bazda yüzde 9,99 yükselen üretici fiyatları, yıllık yüzde 54,6 artış gösterdi.

Çekirdek enflasyon ise yüzde 16,82'den yüzde 17,62'e yükseldi.

Kasım ayında aylık artışın en fazla yaşandığı gruplar yüzde 6,31 ile ulaştırma, yüzde 5,36 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 4,10 ile lokanta ve oteller oldu.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artışların olduğu gruplar ise yüzde 28,90 ile lokanta ve oteller, yüzde 27,11 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 25,14 ile ev eşyası oldu.

Kasım ayı enflasyonu açıklandı: Son üç yılın zirvesi ile ilgili etiketler enflasyon TÜFE Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.