Kasım ayında zam şampiyona gıda sektörü oldu! 4 kişilik bir ailenin temel gıda harcaması 2 bin 400 TL'ye çıktı

Enflasyon rakamlarının artmasıyla marketler ve pazarlarda da fiyatlar her geçen gün artıyor. Kasım ayında zam şampiyonu gıda sektörü oldu. Artan enflasyon ile birlikte 4 kişilik bir ailenin temel gıda harcaması 2 bin 400 TL'ye çıktı. İşte detaylar…

Tüm dünyayı etkisi altına alan artan enflasyon ülkemizde de pazar ve market fiyatlarının artmasına neden oldu. Markete giden vatandaş, aldığı bir ürünü her gittiğinde biraz daha zamlanmış buluyor.  Birleşik Metal İşçileri Sendikası'nın (DİSK) yaptığı araştırmaya göre açlık ve yoksulluk sınırı, Kasım ayında da arttı. Kasım ayında en fazla zam süt ve süt ürünlerine gelirken, 4 kişilik bir ailenin süt, peynir ve yoğurt harcaması 2 bin 400 TL'ye çıktı.

Kasım ayında zam şampiyona gıda sektörü oldu! 4 kişilik bir ailenin temel gıda harcaması 2 bin 400 TL'ye çıktı

YOKSULLUK SINIRI  25 BİN 422 TL OLDU 

Temel gıda fiyatlarındaki artış açlık sınırını da yükseltti. Kasım ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırması belli oldu. 4 kişilik bir ailenin bir ayda dengeli beslenebilmesi için yapması gereken harcama tutarı 8 bin 657 TL oldu. Araştırmayı Birleşik Metal İşçileri Sendikası (DİSK) yaptı. Bir önceki aya göre açlık sınırı 434 TL yükseldi. 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 25 bin 422 TL oldu.

1 AYLIK GIDA HARCAMASI 2 BİN 400 TL

Show Haber'in haberine göre kasım ayında en fazla zam süt ve süt ürünlerine geldi. Yapılan araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin süt, peynir ve yoğurt harcaması bir önceki aya göre 231 TL artarak 2 bin 400 TL'ye çıktı. Sebze harcaması bir önceki aya göre 29 TL, bir önceki yıla göre ise 772 TL artarak bin 112 TL oldu.

Kasım ayında zam şampiyona gıda sektörü oldu! 4 kişilik bir ailenin temel gıda harcaması 2 bin 400 TL'ye çıktı ile ilgili etiketler Gıda enflasyon zam
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.