Kasım ayında yaşı büyük araçlar tercih edildi

Bünyesindeki araç satışları verileri uyarınca sahibinden.com'un derlediği istatistiklerine göre Kasım ayında yaşça büyük araçlar daha çok ilgi gördü.

Pandemi etkisiyle gözlenen tedarik zinciri sorunları ve artan döviz kuru, sıfır araçların maliyetini yükseltirken, ikinci el otomobil satın salmak isteyenler yaşlı araçlara yönleniyor. Araba satış platformu sahibinden.com tarafından hazırlanan Kasım ayı raporuna göre, Kasım ayında yayından kaldırılan ilan sayısı Ekim ayına kıyasla yüzde 12,6 artış gösterdi.

Yayından kaldırılan ilanlarda, 0-3 ve 4-6 yaş gruplarının oranlarında düşüş gözlenirken, 7-9 ve 10-14 yaş aralığındaki modellerde yükselme yaşandı.

EN ÇOK CLIO İLANI VERİLİYOR

En fazla ilanı bulunan araç Renaut Clio olurken ikinci sırada Renault Megane, Clio’yu takip etti. Üçüncü sırada Volkswagen Passat yer alırken onu Opel Astra ve Ford Focus izledi.

Platformda Kasım ayı boyunca en çok beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel ve 2016 yılında üretilen araçların ilanı verildi.

İlanı verilen bütün araçların yüzde 31’i 0-100 bin kilometre aralığında yer alırken, ilanların yüzde 19,4’ü 50,001-100,000 TL aralığında alıcı bekledi. İlanların inceleme süresi ortalama 11 dakika 17 saniye ölçülürken, talipler platformu en çok 22-23:00 arasında görüntüledi.

Kasım ayında yaşı büyük araçlar tercih edildi ile ilgili etiketler Otomobil araç satışı ikinci el
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.