Kasım ayında hangi balıklar yenir? En çok hangi balık lezzetlidir?

Kasım ayında tüketilmesi gereken faydalı ve lezzetli balıkları sizler için derledik...

Sonbahar ile birlikte kış mevsimine adım adım yaklaşırken protein ve mineral bakımından sağlık deposu balıklar sofralarda yerini almaya başladı. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte balıkların yağ oranında değişimler meydana geldi. Bu da beraberinde balıkların lezzet ve fayda sağlama kısmını etkiledi.

Balık sezonunun en canlı aylarından biri olarak kabul edilen Ekim ayını, palamutun en lezzetli zamanları olarak geride bıraktık. Ekimde ayrıca barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça balığı en lezzetli halleriyle sofralara geldi.

Uzmanlar midemizi ve soframızı şenlendiren balıkların tüketilmesi hakkında sık sık uyarılarda bulunarak haftada en az iki kere tüketilmesi gerektiğini öneriyor.

Ancak balığın faydaları cinsine göre değişkenlik gösteriyor...

Peki kasım ayında hangi balık tüketilmeli? Bu ay hangi balık lezzetli olur?

Detaylar videomuzda!

Videonun tamamını SuperHaber YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

 

Kasım ayında hangi balıklar yenir? En çok hangi balık lezzetlidir? ile ilgili etiketler balık balıkçı Kasım

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.