Kasım ayı meyve ve sebzeleri! Hangi balıklar tüketilmelidir?

Kasım ayında tüketilecek olan meyve ve sebzeler merak edilmektedir. Her daim mevsiminde beslenmek isteyenler için oldukça önem sarf eden Kasım ayı meyve, sebze ve balıkları olarak ne tüketilmelidir?

Sağlıklı beslenenler için büyük önem arz eden yöntemlerden birisi de her türlü meyve ve sebzeyi mevsiminde tüketmektir. En doğru zamanlarda tüketilecek olan meyve ve sebzeler ile organik beslenme için adım atılır. Havaların soğuduğu kış aylarında artan soğul algınlığını önlemek ve gribe yakalanmamak ya da az hasarla atlatmak adına bazı meyve ve sebzeleri tüketmek gereklidir.

Kasım ayında tüketilecek meyve ve sebzelerle hem bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir hem de vücut direncini daha da arttırabiliriz. Kasım ayı özellikle de balık ve turunçgiller bakımından zengin bir ay olarak da dikkat çekmektedir.

Kasım ayı meyve ve sebzeleri! Hangi balıklar tüketilmelidir?

Kasım ayı sebzeleri nelerdir?

Şalgam, ıspanak, havuç, pırasa, yer elması, turp, karalahana, kereviz, kırmızı pancar, bal kabağı, pazı ve karnabahar.

Kasım ayı meyveleri nelerdir?

Kasım ayında bol bol C vitamini tüketmek önemlidir. Mandalina, greyfurt, portakal, limon, kuşburnu, kızılcık, elma, üzüm, alıç, frenk üzümü, yaban mersini, armut, muz, Trabzon hurması, ayva ve nar bunlardan bazılarıdır.

Kasım ayı yemişleri nelerdir?

Ceviz, muşmula ve kestanenin ağırlıklı olduğu bir aydır. Yemek, salata ve tatlıların içerisinde bu yemişlere yer verilebilir.

Kasım ayında hangi balıklar tüketilmelidir?

Kış aylarında balık tüketimi artış gösterir. Bunun nedeni hem kış hastalıklarından korunmak, hem de balıkların daha bol olmasıyla alakalıdır. Kasım ayı lüfer, palamut, uskumru, tekir, hamsi, torik ve çipura için ideal zamandır.

Kasım ayı meyve ve sebzeleri! Hangi balıklar tüketilmelidir? ile ilgili etiketler Kasım meyve sebze
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.