Kaşıkçı'nın katledilmesinin üçüncü yıldönümünde IPI'dan dünyaya tepki!

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), 3 yıl önce Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın gönderdiği özel bir profesyonel katil ekibi tarafından katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı için adaletin tecelli etmediğine dikkati çekerek, uluslararası topluma bu ülkeyi gazetecinin cinayetinden sorumlu tutması çağrısında bulundu.

Merkezi Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI’)nden yapılan açıklamada, 2 Ekim 2018’de öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölüm yıl dönümünde suçluların gereken cezaya çarptırılmamasına tepki gösterildi.

'SOMUT GELİŞME YAŞANMADI'

Açıklamada, Kaşıkçı’nın öldürülme süreci ve olayın üzerinden geçen bunca zamana karşı somut bir gelişme yaşanmadığının altı çizildi.

IPI Müdür Yardımcısı Scott Griffen’ın olaya ilişkin görüşlerine de açıklamada yer verildi.

Griffen, Kaşıkçı’nın Suudi yönetiminin emriyle korkunç bir şekilde öldürülmesinin üzerinden üç yıl geçtiğini vurguladı.

'HESAP SORULMASINI TALEP ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Uluslararası toplum tarafından gazetecilere karşı işlenen suçların cezasız kalmasının sonlandırılmasına yönelik verilen sözler ve çok sayıda açıklama yapıldığına işaret eden Griffen, şunları kaydetti:

"Ancak buna karşı eleştirel bir gazetecinin yüzsüzce ortadan kaldırılması nedeniyle, Batı ülkelerinin uzun yıllara dayanan müttefiki Suudi Arabistan’ın elle tutulur bir bedel ödememesi söz konusu. IPI olarak, bu davada (sorumluların) cezasız kalmasının devam ediyor olmasını kınıyoruz. Bu gaddar eylem için tam anlamıyla hesap sorulmasını talep etmeyi sürdüreceğiz."

 

Kaşıkçı'nın katledilmesinin üçüncü yıldönümünde IPI'dan dünyaya tepki! ile ilgili etiketler basın İstanbul cinayet cemal kaşıkçı IPI selman msb muhammed bin katliam
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.