Kaşıkçı belgeseli Türkiye ve MİT'in başarısını ortaya koyuyor

ABD'nin eski Başkan adayı Hillary Clinton, sosyal medya hesabından takipçilerine Oscar ödüllü Amerikalı yönetmen Bryan Fogel tarafından çekilen ve gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini anlatan The Dissident (Muhalif) isimli belgeseli önerdi. Belgeselde, Cemal Kaşıkçı cinayetinde Türkiye'nin başarılı medya iletişimi ve MİT'in cinayetin çözülmesine ilişkin başarılı istihbarat çalışması ortaya konuyor.

ABD'nin eski Başkan adayı Hillary Clinton, Twitter'da 30 milyonu aşkın takipçisine İstanbul'da Suudi Arabistan konsolosluğunda vahşice katledilen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğünü anlatan belgeseli izlemelerini tavsiye etti.

Sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "The Dissident'ı görmediyseniz, umarım görürsünüz" diye konuşan Clinton, "Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan hükümeti tarafından öldürülmesiyle ilgili bu inanılmaz derecede güçlü belgesel, şimdi izlenmek için sizi bekliyor" ifadelerine yer verdi.

Kaşıkçı belgeseli Türkiye ve MİT'in başarısını ortaya koyuyor

TRUMP'I SUÇLAMIŞTI

Hillary Clinton, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yaptığı açıklamada, "Kaşıkçı öldürülürken konsoloslukta olanların örtbas edilmesinin bir parçası olan bir başkanımız (Donald Trump) bulnuyor" açıklamasında bulunmuştu.

TÜRKİYE VE MİT'İN BAŞARISI

Bahsedilen belgeselde, Türkiye'nin üzerine yıkılmak istenen Cemal Kaşıkçı cinayetinde Türkiye'nin başarılı medya iletişimi ve MİT'in cinayetin çözülmesine ilişkin başarılı istihbarat çalışmasıtüm çıplaklığıyla ortaya konuyor. Söz konusu belgeselde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da oldukça önemli açıklamalarda bulunuyor.

YAYINLANACAK PLATFORM BULUNAMAMIŞTI

Amerikalı belgesel yönetmeni olan Bryan Fogel, 2018 yılında İstanbul'da katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı dosyasını ele alan belgeseli "The Dissident (Muhalif)" ile ilgili New York Times gazetesine verdiği röportajda 8 ay boyunca bütün uğraşlara rağmen belgeseli yayınlayacak önemli bir internet yayın platformu bulmakta güçlük çektiklerini, bu sebeple bağımsız bir şirketle anlaşmak durumunda kaldıklarını ifade etmişti.

Kaşıkçı belgeseli Türkiye ve MİT'in başarısını ortaya koyuyor - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan bir daha haber alınamamıştı.

Cinayetin üzerinden geçen sürede Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüyle ilgili bilgiler ortaya çıktı ancak cesedinin nerede olduğu konusu bir türlü netlik kazanamadı.

Amerikan Washington Post gazetesi, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA), Kaşıkçı cinayetinin emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığını yazmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) tarafından açıklanan 101 sayfalık raporda, Suudi Arabistan, Kaşıkçı'yı kasten ve taammüden öldürmekten sorumlu tutulmuştu.

Ülkenin Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerin soruşturulması için güvenilir kanıtlar olduğuna işaret edilen raporda, "Suudi Arabistan, diplomatik ayrıcalıkların istismarı ve kendi toprakları dışında güç kullanımı yasağını ihlal etmekten ötürü Türk hükümetinden özür dilemeli." ifadeleri kullanılmıştı.

Kaşıkçı belgeseli Türkiye ve MİT'in başarısını ortaya koyuyor ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı ABD Hillary Clinton suudi gazeteci suikast
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.