Kaset kumpasını sorunca sesi kısıldı

CHP'nin demokrasi anlayışı 37. Olağan Kurultayı'nda kürsüye gelen Nuriye Berberoğlu, Kılıçdaroğlu'na bir dizi sorular yöneltti. Deniz Baykal'a kurulan kaset kumpası, Külliye'ye giden CHP'li iddiası ve Kabataş'taki bir yatta Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı görüşmeyi soran Nuriye Berberoğlu'nun sesi kısılarak konuşması engellendi.

CHP Genel Başkanı olduğu dönemde Deniz Baykal'a çirkin bir komplo kurulup görüntüleri sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna servis edilmişti.

Bu görüntülerin ardından Baykal istifa ederken, ilk önce aday olmadığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu sonradan adaylığını açıklayıp o günkü Genel Sekreter Önder Sav'ın da desteğini alarak partinin başına geçmişti.

Yıllar sonra o görüntülerin arkasında FETÖ'nün olduğu anlaşılmış, o dönem görevde olan bazı polisler hakkında dava açılmıştı. 

Halen hafızalarda olan bu kumpas CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda partili Nuriye Berberoğlu tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'na soruldu. 

"Tıpış tıpış yürümeyi tercih eden delegeler, nasılsınız? İyi misiniz? Halinizden memnun musunuz? Aranızda mutluyum, memnunum diyen varsa eğer, 30 yıldır iktidar olamayan partimizde, bu arkadaşları mutlu kılan nedir diye sorgulamamız lazım." diyerek sözlerine başlayan Berberoğlu, daha sonra kritik soruları gündeme getirdi.

GÖRÜNTÜLERİ SİZE KİM SERVİS ETTİ?

CHP'nin muhalif kanadında yer alan Berberoğlu, "Bu kürsüden Genel Başkan'a sormak istediklerim var. Partimiz, uluslararası bir operasyona maruz bırakıldı. O operasyona konu kaseti, Erdoğan'a izletirken aldıkları görüntüyü size kimlerin nerede servis ettiğini açıklamadınız.

TELEFONLARI KAPATTIRIP YATTA KİMİNLE GÖRÜŞTÜNÜZ?

2 Mayıs 2019'da İstanbul seçimine günler kala, siyasi trafiğin en yoğun günlerinde Kalamış Yat Limanı'nda beraberinizdekilerin tüm telefonlarını kapatarak katıldığınız yat gezisinde..." dediğinde kurultay yönetimi tarafından mikrofonun sesi kapatıldı. 

Buna rağmen konuşmasını sürdüren Berberoğlu ısrarlar üzerine konuşmasını, "Katıldığınız yat gezisinde kimlerle görüştüğünüzü açıklamadınız. Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için devletin en kilit noktalarındaki kişileri devreye soktu dediniz. Ama Saray'a giden vekili açıklamadınız. Sizin bu görüşmeden haberdar olduğunuz izlenimini yaratacağını düşünmediniz mi?" sorusu ile devam ettirdi.

Bu sırada bir kişinin sertçe "Lütfen keselim" diye bağırdığı duyuldu. Bunun ardından Berberoğlu'nun mikrofonu bir kez daha kapatıldı. 

Kaset kumpasını sorunca sesi kısıldı ile ilgili etiketler CHP Kurultay Kemal Kılıçdaroğlu Nuriye Berberoğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.