Kasapoğlu: Onca transfer yapan bir kulüp, stada da gereken bakımı gösterecek

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Onca transfer yapan bir kulüp, stada da gereken bakımı gösterme görevindedir. Bunun hiçbir şekilde mazereti olmaz. Gerekirse federasyon yaptırım uygulayacak. Türk sporunun imajına hiçbir şekilde hiçbir kimsenin zarar verme hakkı olmadığını düşünüyorum."

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul’da gerçekleşen toplantıda spor basınıyla bir araya geldi. Son dönemde stadyumların bakımlarıyla ilgili ortaya çıkan tartışmalarla ilgili de konuşan Bakan Kasapoğlu, "Onca transfer yapan bir kulüp, stada da gereken bakımı gösterme görevindedir. Bunun hiçbir şekilde mazereti olmaz" dedi.

Younes Belhanda'nın Türk Telekom Stadı'nın bozuk zeminini medya önünde eleştirirken yönetimi hedef alan sözleri nedeniyle bir kez daha gündeme gelen stat zeminleri adeta Türk futbolunun kananayan yarası... Toplantıda bu konu üzerine görüşlerini dile getiren Kasapoğlu, şunları söyledi:

GEREKİRSE FEDERASYON YAPTIRIM UYGULAYACAK

“Bakanlığımız statları inşa ediyor ve sonrasında en güzel şekilde kulüplere ya da yerel yönetimlere devrediyor. Göztepe Stadı’nın açılışını yaptık, dünyanın en güzel statları arasında aday gösteriliyor. Biz en iyi şekilde teslim ediyoruz. Onca transfer yapan bir kulüp, stada da gereken bakımı gösterme görevindedir. Bunun hiçbir şekilde mazereti olmaz.

Bu statların hem yaşayan stat olması hem de sporcuların sağlığını hiçbir şekilde tehdit etmemesi lazım. Sporcuların sağlığı her şeyden önemli. Gerekirse profesyonel destek alacak, gerekirse federasyon yaptırım uygulayacak. Türk sporunun imajına hiçbir şekilde hiçbir kimsenin zarar verme hakkı olmadığını düşünüyorum.

Pandemi döneminde bir süre maçlar oynanmadı. Sonrasında federasyonumuz başarılı şekilde uygulayarak lig maçlarını gerçekleştiriyor. Sporun lokomotifi futbolda amatör liglerimiz de inşallah başlayacak. Gerekli çalışmaları federasyonumuz yapıyor. Biz de bakanlık olarak sporcularımızın sağlığı için tüm birimlerimizi harekete geçirerek, rekabetin dostça, kardeşçe olduğu müsabakalara destek veriyoruz".

Kasapoğlu: Onca transfer yapan bir kulüp, stada da gereken bakımı gösterecek ile ilgili etiketler Galatasaray younes belhanda Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.