Kartlar yeniden dağıtılacak: WhatsApp haber dünyasına giriyor

WhatsApp, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olma unvanını elinde tutuyor ve bu imkanlarını kullanarak yeni bir özellik ile bambaşka bir platforma dönüşebilir. 'Bültenler' isimli yeni özellik ile WhatsApp kullanıcılara haber bültenleri sunacak.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, haber dünyasına girmeye hazırlanıyor.

WhatsApp’ın 2.23.5.3 kodlu Android beta sürümünde ortaya çıkan geliştirme aşamasındaki yeni bir özellik ortaya çıktı. ‘Bültenler’ adı verilen yeni özellik ile WhatsApp dünyanın en büyük gazetesine dönüşmeye hazırlanıyor.

WABetaInfo’nun ortaya çıkardığı yeni özellik ile WhatsApp çok yakında kullanıcıya haber bültenleri sunmaya başlayacak. Peki bu özellik nasıl çalışacak?

Bundle ve Substack gibi popüler platformlar, kullanıcıların haberleri daha yakından takip edebilmesi için dizayn edilen uygulamalar ve oldukça da başarılı bir şekilde çalışıyorlar. WhatsApp da bu uygulamalara rakip olmak için yeni özelliğini hazırlıyor. ‘Bültenler’ özelliği ile WhatsApp’ın kullanım şekli önemli boyutta değişebilir.

Kartlar yeniden dağıtılacak: WhatsApp haber dünyasına giriyor

WhatsApp’ın Android beta versiyonunda ilk kez tespit edilen bu özellik, kısa zaman önce kullanıma sunulan Topluluklar özelliğin farklı bir versiyonu gibi olabilir. Bültenler özelliği ile kullanıcılar WhatsApp bültenleri, ilgilerini çeken bültenleri seçecek ve kendi haber akışlarını oluşturmuş olacaklar. Bu özellik sayesinde ilgi duyulan alanlarda yaşanan gelişmelere ulaşmak çok daha kolay olacak. Gizliliğin de ön planda olacağı bu özellikte Bülten’e eklenen kaynakların başkaları tarafından görüntülenmesi engellenecek. Ayrıca haber kaynakları, kendilerini kimlerin takip ettiğini bilmeyecekler. 

Özellik henüz geliştirme aşamasında ancak bu özeliğin yayınlanmasıyla WhatsApp’ın kullanım şeklini tamamen değiştirebilir.

Kartlar yeniden dağıtılacak: WhatsApp haber dünyasına giriyor ile ilgili etiketler WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.