Kartalkaya Kayak Merkezi nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar?

Doğal güzellikleri, yemyeşil ormanları ve yayları ile bir bütünü özünde barındıran Bolu ilinde bulunan bilhassa da kış turizmine öncülük eden Kartalkaya Kayak Merkezi sadece yerli değil yabancı turistlerinde uğrak yerleri arasındadır. Peki, Türkiye’nin en önemli turizm ve kayak merkezlerinden birisi olan Kartalkaya Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir? İşte giriş ücreti...

İlk karın düşmesi ile kayak sezonunun açıldığı Kartalkaya Kayak Merkezi etrafında hakim olan dağlar ile hava akımının şiddetli bir şekilde yaşanması Kartalkaya’nın kısa zamanda karla kaplanmasına neden olmaktadır. Tesise düşen karların, doğal ve buzlanmasının da ender olduğu bilinmektedir. Kartalkaya Kayak Merkezi’nin en yoğun yaşandığı zamanlar ise başta yılbaşı tatili olmakla birlikte ailelerin tıka basa doldurduğu sömestr tatilidir.

Kartalkaya Kayak Merkezi nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar?

Ülkemizde kayak dendiği zaman akla gelen ilk yerlerden birisi olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nde sezon genellikle Aralık ayının ilk haftasında başlar ve Mart ayının sonlarına kadar devam eder. Bu vakitlerde rahatlıkla kayak yapılabilmektedir. Kartalkaya’da kar boyu yağının en şiddetli olduğu zamanlarda 3 metreyi bile aşmaktadır.

Kartalkaya Kayak Merkezi nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar?

Kartalkaya’da kayak sporu için özel olarak hazırlanan 5 tane konaklama tesisi bulunmaktadır. Burada bulunan otellerin hemen hemen hepsinde her çeşit konfor ve aktivite yer almaktadır. Mekanik tesislerin toplam kapasitesi de saat başına ortalama 8000 kişidir.

Kartalkaya Kayak Merkezi nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar?

Tesislerde tecrübeli snowboard ve kayak öğretmenlerinin yanı sıra her otelin kendi çapında sağlık ve ilk yardım hizmetleri verilmektedir. Bu tesislerde kayak malzemeleri kiralanabilmektedir. Kartalkaya Kayak Merkezinde Türkiye'nin en büyük ''snowpark'ları da bulunmaktadır.

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ NEREDE?

Türkiye’nin dünya çapındaki en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi, Köroğlu Dağları’nın üzerinde yer almaktadır. Özellikle kış mevsiminde bolca yağış alan Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki pistlerde kar derinliği bazen 2 metreyi bile aşmaktadır. Karadeniz Bölgesi’ndeki Bolu ilinin sınırları içerisinde bulunan Kartalkaya’da, ılıman ve nemli havasından ötürü karlar genelde bahar mevsiminde erimeye başlar. Bu yüzden Kartalkaya Kayak Merkezi daha çok Ocak ila Şubat aylarında tercih edilir.

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ’NE NASIL GİDİLİR?

Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu iline 38 km, İstanbul-Ankara karayoluna ise 28 km mesafededir. Ankara ve İstanbul’dan Kartalkaya’ya gelecekler hem havayolunu hem de karayolu rahatlıkla kullanabilirler. Havalimanı ile Bolu kent merkezi arasındaki mesafe 200 km kadar olup şehrin merkezinden Kartalkaya Kayak Merkezi’ne yolculuk süresi ise ortalama 45 dk kadardır.

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde; 1 günlük kayak ücreti hafta sonu 180, hafta içi ise 150 TL’dir.

Kartalkaya Kayak Merkezi nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? ile ilgili etiketler Bursa Kar tatili kartalkaya Kartalkaya Kayak Merkezi kış tatili kış turizmi tatil rotaları
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.