Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisi taşınıyor!

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servis, yoğun bakım ve yatak servisleri Cumartesi günü taşınıyor. İstanbul Valiliği taşınma sürecine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada acil servislerin hizmet vermeyeceği sürece ilişkin bilgi de verildi.

İstanbul Valiliği Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin taşınma sürecine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada idari birimlerle bazı polikliniklerin yeni binada hizmet vermeye başlandığı belirtildi. 

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tam kapasite ile çalışması doğrultusunda, 12 Eylül Cumartesi günü acil servis, yoğun bakım ve yatak servislerinin taşınacağı ifade edilen açıklamada Kadın Doğum Acil, Çocuk Acil Servisi o tarihte sabah 08.00 ile akşam 20.00 arasında hizmet vermeyeceği kaydedildi. 

Erişkin Acil Servisi'nde ise 14 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 08.00’den 15 Ekim 2019 Salı günü saat 08.00’e kadar (24 saat süreyle) hizmet verilemeyeceği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

"İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında; İstanbul Valiliği Proje Koordinasyonu Birimi tarafından inşa edilen ve Mart ayında açılışı gerçekleştirilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin idari birimleri ve bazı polikliniklerinde hizmet verilmeye başlanmıştır.

Tam kapasite ile faaliyete geçmesi için İl Sağlık Müdürlüğümüzce yapılan planlama doğrultusunda; acil servis, yoğun bakım üniteleri ve yatak servisleri dahil diğer tüm birimlerin yeni hastane binasına taşınma süreci 12.10.2019 Cumartesi günü saat 08.00’de başlayacaktır.

Acil birimler dışındaki bölümlerde sağlık hizmeti taşınma sürecinde aksamadan devam edecektir.

Acil birimlerde ise; 

- Kadın Doğum Acil, Çocuk Acil Servisi ve ilgili birimlerinde 12 Ekim 2019 Cumartesi günü 08.00 ile 20.00 saatleri arasında (12 saat süreyle) hizmet verilemeyecektir.

- Erişkin Acil Servisi, 14 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 08.00’den 15 Ekim 2019 Salı günü saat 08.00’e kadar (24 saat süreyle) hizmet verilemeyecektir.

Tüm personel ve ekipman planlamaları yapılmış olup, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ve 112 ambulans servisleri ile sürekli koordinasyon sağlanacaktır.

İl Sağlık Müdürlüğümüzce herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek şekilde gerekli tedbirler alınmıştır.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni binasında 192 poliklinik, 43 ameliyathane, 129 yoğun bakım ünitesi ve 1.105 yatak kapasitesi ile sağlık hizmeti sunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisi taşınıyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisi taşınıyor! ile ilgili etiketler Kartal Hastane İstanbul Valiliği Acil Servis Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.