Karpuzun faydaları nelerdir? Hamilelikte, cinsel yaşamda karpuzun yararları

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri kuşkusuz karpuz oluyor. Karpuz hem sulu hem tadının güzel olması nedeniyle çok sevilen bir meyve türü. İnsan sağlığı içinde çok faydaları bulunan karpuz uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Hamilelikte karpuzun faydaları nelerdir? Karpuzun faydaları cinsel yaşam gibi konulara değineceğiz.

Karpuz insan vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve diğer besin türlerini taşır. Sadece yaz aylarında yetişmesiyle her mevsim bulunan bir meyve değildir. Bu yüzden yaz aylarında karpuzdan faydalanmak insan sağlığı için önemlidir. Özellikle yaz aylarında susuzluk sorunu çok olacağı için karpuz bu konuda en yararlı besinlerdendir. Karpuzun faydaları nelerdir? Karpuz neye iyi gelir? Sorularının yanıtını merak ediyorsanız. İşte yanıtımız…

KARPUZUN FAYDALARI

Kabakgiller ailesine ait olan ve tek yıllık bir bitki türü olan, iri top şeklinde meyvelere karpuz denir. Tatlı ve sulu olması insanlar tarafından çok tercih edilen bitki türüdür. Yaklaşık olarak kilosu 2 ile 15 kilo arası değişir. Gövdesi sürüngen ve toprak üzerinde oldukça fazla yayılabilir.

Vitamin ve mineral deposu olan ayrıca antioksidan özelliği ile bilinen karpuzun faydaları saymakla bitmez. Karpuzun faydalarını maddeler halinde sıralayalım:

 

  • Kansere karşı savaşır.
  • Hücreleri kanserleşmeye karşı korur.
  • Sıvı ihtiyacını karşılar.
  • Kalp ve damar sağlığını destekler.
  • Vücut savunmasının güçlendirilmesini sağlar.
  • Damar sertliği gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.
  • Arterlerde aterom plaklarının oluşarak bunların tıkanmaya yol açmasını önler.
  • Sporcular için çok değerli bir besindir.
  • Karında şişlik hissi oluşturmaz.
  • Kas fonksiyonlarını güçlendirir.
  • Cilt sağlığını güçlendirir.
  • Dehidratasyonu önler.
  • Cildin düzenli olarak yenilenmesi sağlar.
  • Cilt sağlığının korunarak cilt kusurlarının önlenmesi sağlar.

 

HAMİLELİKTE KARPUZUN FAYDALARI

Hamilelik süreci anne adaylarının hem ruhen hem hormonal değişimlerinin olduğu bir evredir. Bu evrede anne adayları birçok değişime uğradığı için bir takım sorunlarda meydana gelir. Bu değişimlerin önüne geçilebilmesi için anne adayları doğal ve bitkisel yöntemler denemek zorundalar. Bunlardan biri susuzluk sorunu olduğu için karpuz sayesinde bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Ayrıca amniyon sıvısının yükselmesini sağlayabilirsiniz. A, C, B6 vitaminleri, magnezyum ve potasyum açısından zengin meyvedir. Bu yüzden hamilelik sürecinde gerekli besinlerin alınmasını sağlar. Karpuzda bulunan lifler doyurucu özelliği ile de fayda sağlar. Hamile kadınların en çok sıkıntı çektiği mide yanmasına da iyi gelir. El ve ayaklarda ödem oluşumunu engeller. Sabah oluşan bulantıları önler. Kas kramplarını ile beraber oluşan ağrıları engeller. Pigmentasyon ciltte oluşan renk farklılıklarına denir. Hamile kadınlarda da bu sorun çok olduğu için karpuz pigmentasyonu önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hem anne hem bebek sağlığını korur. Kabızlığı önleyerek hamile kadınların en çok şikâyet ettiği sorunu çözmüş olur. Aniden bastıran ateşleri önler.

KARPUZUN CİNSEL YAŞAMA FAYDALARI

Bazı besinler karın doyurmaktan öte afrodizyak etkisi bulunduğu araştırmalar sonucu ortaya çıktı. Afrodizyak etki cinsel isteği arttıran etkenler olarak bilinir. Bu besinlerden biri karpuz olduğu ortaya çıktı. Kan akışını hızlandırdığı için erkeklerde ereksiyon bozukluğuna iyi geldiği düşünülüyor. Karpuzun içerisindeki bileşenler cinsel isteği arttırarak cinsel yaşamı düzenlediği düşünülmektedir. Karpuzun beyaz kısmında Viegra'dan da daha etkili bir madde olduğu da bazı araştırmalar sonucu çok konuşulmuştu. Karpuzun beyaz kısmında yüksek miktarlarda sitrülin olması nedeniyle cinsel gücü arttırıcı özelliğe sahip olduğu söylendi.

KARPUZUN ZARARLARI

Karpuzu fazla tüketmek ayrıca bazı sıkıntıları da beraberinde getirebilir.

 

  • Karpuzu fazla tüketmek kan şekerini yükseltir.
  • Fazla su olması nedeniyle mide şişkinliğine neden olabilir.
Karpuzun faydaları nelerdir? Hamilelikte, cinsel yaşamda karpuzun yararları ile ilgili etiketler Karpuz faydaları neler Hamilelik cinsel yaşam yaz mevsimi zararları neler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.