Karpuz vücutta neyi değiştirir? Karpuzun faydaları nelerdir?

Karpuz vücutta neyi değiştirir? Yaz mevsiminde en çok tüketilen meyvelerden olan karpuz hakkında vatandaşların merakı bitmiyor. Türlü kesim metotlarıyla eğlenceli videoların döndüğü sosyal medyada karpuzun vücutta neyi değiştirdiği tartışılıyor. Beslenme uzmanı Seda Demetgül açıkladı. İşte Karpuzun faydaları ve detaylar haberimizde...

Karpuz vücutta neyi değiştirir? Serinlemek için yaz mevsiminde en çok tükettiğimiz meyvelerden olan Karpuzun faydaları saymakla bitmez. Ancak vatandaşlar karpuzun yendiğinde vücutta neleri değiştirdiğini merak ediyor. Beslenme uzmanı Seda Demetgül açıkladı. İşte karpuz ile ilgili detaylar...


KARPUZ VÜCUTTA NELERİ DEĞİŞTİRİR?

Karpuzun içeriğindeki B vitaminleri ile gün içinde enerjiyi korumaya yardımcı olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Seda Demetgül, “Karpuz kan dolaşımını hızlandırır ve zararlı maddeleri damarlarınızdan uzak tutarak kolesterol seviyesinin yükselmesini engeller. Bol su içeriğiyle vücutta su kaybını önler.

KANSERDE HÜCRE ÇOĞALMASINI AZALTIR


Aynı zamanda ABD'de Ulusal Kanser Enstitüsü'nde yapılan bir araştırmaya göre, karpuzun içerdiği likopenin prostat kanserinde hücre çoğalmasını azaltmaya yardımcı olduğu belirtilmiştir.

A ve C vitamini deposudur

Karpuz ayrıca A ve C vitamini içerir ve beta karotenden zengindir. Bu antioksidan bileşenler vücuttaki serbest radikallerle savaşarak kanseri önleyici özellik gösterirler.

Potasyum ve magnezyumdan da zengindir


Aynı zamanda potasyum ve magnezyum minerallerinden de zengin olan karpuz, yaz için tercih edilebilecek bir ara öğündür” dedi.

Karpuzdaki şekere dikkat!


Meyveler çok sağlıklı bol vitamin ve mineral depoları olsa da şeker oranları yüksek besinler olduğunu unutmamak gerektiğini sözlerine ekleyen Demetgül, yaz aylarında en fazla tüketilen ve serinlik veren karpuzun, yüksek miktarda şeker içerdiğini vurguladı.

Meyve yemek vücudu yağlandırır mı

KARPUZ ARA ÖĞÜN YA DA ANA ÖĞÜN OLUR MU?


Diyetisyen Demetgül, “Karpuz ara öğün olarak tercih edilebiliyor hatta bazen ana öğün olarak da tüketimleri görebiliyoruz. Ancak sadece meyve ana öğün olarak tüketilmemeli.

Kaynak: Milliyet

Karpuz vücutta neyi değiştirir? Karpuzun faydaları nelerdir? ile ilgili etiketler meyve Karpuz karpuz faydaları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.