‘Karpuz tartışmasının Diyarbakır’a faydası var’

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Diyarbakır’da, belediye tarafından havalimanı yoluna yaptırılan ve sosyal medyada çeşitli eleştirilere maruz kalan karpuz heykelinin içindeki bebek figürü hakkında konuştu. Karaloğlu, dünyadaki bütün bebeklerin birbirine benzediğini ve bebeklerin mahsun olduğunu belirterek, tartışmanın Diyarbakır’a zararı değil, faydası olduğunu söyledi.

Sosyal medyada eleştirilen ve Uzakdoğulu bir bebeğe benzetilen karpuzun içindeki bebek heykeli ile ilgili Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, ilk kez konuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki üreticilere, 5 bin Diyarbakır karpuzu fidesi dağıtım törenine katılan Karaloğlu, bir gazetecinin konu ile ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

“Ne güzel karpuz tartışılıyor arkadaşlar, bırakın Diyarbakır’da karpuz tartışılsın. Bırakın Diyarbakır’da güzellikler tartışılsın. Diyarbakır’da arzumuz, isteğimiz budur, akşamki tartışmanın Diyarbakır’a zararı yok, faydası var. Eğer gerçek fotoğraflarla beraber karşılaştırırsanız gerçeğe çok uygun olduğunu da görürsünüz. Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz. Dünyanın bütün bebekleri mahsundur ve birbirlerine benzerler. Ne olur bebekleri de ayırmayın. Yaşı büyük değil, iki tane dişi var, nasıl yaşı büyük olacak?”

‘Karpuz tartışmasının Diyarbakır’a faydası var’

‘Karpuz tartışmasının Diyarbakır’a faydası var’ ile ilgili etiketler Bebek Karpuz Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.