En güzel karnıyarık tarifi! Karnıyarık nasıl yapılır?

Türk mutfağının en güzel, yediden yetmişe herkesin çok severek tükettiği lezzetlerinden biri olan karnıyarık yemeğinin evde nasıl yapılacağı büyük bir merakla araştırılıyor. İşte, karnıyarık tarifi! Karnıyarık nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Patlıcan, soğan, domates ve kıymanın muhteşem uyumuyla hem gözlerimiz hem de midemizde bayram havası estiren karnıyarık tarifi büyük bir heyecanla arama motorlarında araştırılıyor. Peki, en güzel karnıyarık nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

En güzel karnıyarık tarifi! Karnıyarık nasıl yapılır?

KARNIYARIK MALZEMELER

6 adet patlıcan (küçük ve çekirdeksiz olmasına dikkat edin)

200 gram kıyma

2 adet kuru soğan

1 adet domates

8 adet yeşil biber

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

Sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

KARNIYARIK NASIL YAPILIR?

Patlıcanları alaca soyup acılarının çıkması için 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Sudan çıkardığınız patlıcanları kağıt havluyla iyice kurulayıp az yağda kızarTın.

Patlıcanları tavadan aldıktan sonra tavayı yıkamadan sırasıyla soğanları, sarımsakları, kıymayı, 4 adet biberi, 1 adet domatesi, tuzu ve baharatları ekleyerek hepsini iyice kavurun. Üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip sos kıvamına getirin ve 5 dakika kadar kaynatın.

Kızarttığınız patlıcanları tepsiye yerleştirin. Ortalarını boydan boya yarıp içlerini bastırarak kıymalı sosa yer açın. Oluşan boşluğa sosu doldurun. Diğer domatesinizi ve kalan biberlerinizi irice doğrayarak patlıcanların üzerine yerleştirin.

Ayrı bir yerde bir kaşık salçayı 1 kase sıcak suyla iyice açın ve tepside patlıcanlardan kalan boşluklara gezdirin. Tepsiyi fırına verin. 170 derecede 20-25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...

 

 

En güzel karnıyarık tarifi! Karnıyarık nasıl yapılır? ile ilgili etiketler karnıyarık yemek tarifleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.