Karne notları nasıl verilecek? Okullarda sınavlar online mı olacak?

Okullarda uzaktan eğitim devam ederken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan son açıklamada, karne notları ve sınavlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Peki, karne notları nasıl verilecek? Okullarda sınavlar online mı olacak? İşte detaylar…

Koronavirüs nedeniyle bulaş riskini azaltmak amacı doğrultusunda uzaktan eğitim süreci devam ederken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullar, sınavlar ve karneler hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Okul sınavları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ziya Selçuk, bu sene tek bir sınav yapacaklarını iletti.

YARIYIL TATİLİ ÖNE Mİ ÇEKİLDİ?

Bakan Selçuk karneler için 22 Ocak'a işaret etti ve salgının seyrine göre yarıyıl tatilini öne çekilebileceğine yönelik bir senaryonun da olduğunu söyledi. Bakan Selçuk, "Değişmeyecekmiş gibi devam ediyoruz ama ihtiyaç olursa, değişmesi gerekirse bunların hepsinin tedbirini aldık." dedi.

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamalarda yüz yüze eğitim için 4 Ocak'ın iyimser bir tahmin olduğunu söylemişti. Bakan Selçuk 11 Aralık'ta yaptığı açıklamada yüz yüze eğitimle ilgili şunları söyledi:

"Önümüzdeki hafta Kabine toplantısında bu konu tekrar değerlendirmeye alınacak. Bu tür kararları almak tamamen veriye bakma gerekliliği doğuruyor. Okulların açılmasını biz de istiyoruz ama duruma bakılacak. Muhtemel senaryolar değerlendirilip okul kararı verilecek. 4 Ocak bizim için umut vaad eden bir tarih açıklamasında ifade etmek istediğim, okulların bir an önce açıklaması yönünde bir talebim var. Tüm bunlara baktığımda 4 Ocak iyimser bir tahmin."

Karne notları nasıl verilecek? Okullarda sınavlar online mı olacak? ile ilgili etiketler Karne okullar sınavlar
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.