Karışık pizza tarifi, nasıl yapılır?

İtalyanlardan günümüze kadar gelmiş dünyanın en çok tüketilen besinlerinden biri pizza. Hangimiz pizzaya hayır diyebiliriz ki. İçindeki bol malzeme dokusuyla sevdiğiniz her şeyle yapılması ve hamur işi olması sebebiyle herkes tarafından çok sevilen bir yemektir. Ne kadar az yiyelim desek de kendimizi bütün dilimleri bitirirken buluruz. Bu kadar sevdiğimiz bu yemeği peki neden evde yapmıyoruz. İşte tamda bu yazıda Karışık pizza tarifi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arayacağız.

Pizza birçok çeşidi olan bir yemektir. Kimisi sosisli sever, kimi vejetaryen, kimi ton balıklı ve sayamadığım birçok türde pizza herkesin bir favorisi vardır mutlaka. İtalya’dan gelen bu muhteşem lezzet neden evinizde yapabileceğiniz kolay bir lezzet haline gelmesin. Biz size evde en az bir İtalyan kadar güzel bir pizza yapmanızı sağlayacak bir tarif vereceğiz hazırsanız karışık pizza tarifi için malzeme listesini veriyoruz.

Karışık pizza tarifi malzemeleri

Şimdi size mükemmel bir karışık pizza tarifi için gereken malzemeleri veriyoruz. Kâğıdınızı kaleminizi alın ve not almaya başlayın.

Pizzamızın hamuru için:

  • 4-5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sucuk, mantar, zeytin, sosis, biber

 

Pizza Sosu

  • 2 su bardağı domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Ve bu baharatlardan eklenir
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir çay fesleğen
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 diş dövülmüş sarımsak

 

Karışık pizza Yapımı

Malzemelerimizi aldığımıza göre şimdi güzel bir karışık pizza yapımına başlayabiliriz. Şimdi aşama aşama tarifimizi anlatmaya başlıyoruz.

  1. İlk olarak pizzamızın hamurunu mayalamaya başlamamız gerekiyor. 2 su bardağı ılık suyu mayayı ve şekeri güzelce karıştırarak mayamızı aktifleştiriyoruz. Daha sonra 4 yemek kaşığı zeytinyağımızı ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyerek elimize yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Ve elde ettiğimiz hamurun üzerini kapatıp sıcak bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  2. Hamurumuz mayalanırken bizde pizzamızın malzemelerini hazırlayalım.   Mantar, sosis, sucuk, zeytin, biberleri güzelce doğrayalım.
  3. Sosumuz için öncelikle bir su bardağı rendelenmiş domatesi bir kaba alalım. İçine iki yemek kaşığı domates salçasını, 2 yemek kaşığı zeytin yağını 2 diş dövülmüş sarımsağı, bir çay kaşığı fesleğen ve bir tatlı kaşığı kekiği içine atıp güzelce karıştırıp homojen bir karışım elde edelim.
  4. Mayalanan hamurumuzu iki ye bölelim. Hamurun yarısını yuvarlak bir tepsiye sıvı yağ dökerek hamurumuzu bütün tepsiye elimizle yayalım. Yaydığımız hamurun üzerine hazırladığımız pizza sosumuzu kaşık yardımıyla her yerine yayalım. Üzerine doğradığımız mantar sosis zeytin sucuk ve biberi üzerine eşit şekilde dağıtalım. Rendelediğimiz kaşarı üzerine eşit şekilde her yere gelecek şekilde dağıtalım. Ve artık fırına verme vakti. 200 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz 20 dakika pişiriyoruz ve pizzamız hazır. Şimdiden afiyet olsun.

 

Karışık pizza kalori

 İtalya’dan gelen muhteşem lezzet pizzamızın diyetteki yeri de bizim için önemli. Biliyorsunuz ki biz karışık pizza yaptık. Çünkü karışık pizza içeriği daha fazla olduğu için kalorisi daha fazla olabilir. O yüzden şimdi kaç kalori olduğuna gelin beraber bakalım. Bir dilim karışık pizza 241 kaloridir. Bu yüzden ne kadar güzel ve vazgeçilmez bir lezzet olsa da kalori değerine bakıp ona göre tercih etmenizi öneririz.

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.