Karınca Yumurtası Yağı Neden Yasaklandı? İranlı kadınlar bu yağ ile tüylerinden kurtuluyor!

Karınca Yumurtası Yağı Neden Yasaklandı? Kozmetik sektöründe kullanılan ürünler oldukça farklı malzemelerden üretilmektedir. Bu malzemelerden biri de karınca yumurtası yağıdır. İranlı kadınların tüy dökmede kullandıkları karınca yumurtası yağı lazer etkisi göstererek kıl köklerini inceltmede etkilidir. Peki birçok ülkede karınca yumurtası yağı neden yasaklandı? Karınca yumurtası yağı ne işe yarar?

Karınca Yumurtası Yağı neden yasaklandı? Kişisel bakım sektöründe kullanılan ürünlerin içinde bulunan malzemelerin nelerden yapıldığını öğrenince birçoğumuz çok şaşırır. Karınca yumurtası yağı da kozmetik sektöründe kullanılan yağlardan biridir. Bitkisel bir yağ değildir. Kıl köklerinde lazer etkisi gösteren karınca yumurtası yağı, genellikle ağda sonrası ciltlerde kullanılır.

KARINCA YUMURTASI YAĞI NEDEN YASAKLANDI?

Karınca yumurtası yağı kadın ve erkeklerin kişisel bakımda kullandıkları ve oldukça faydalı bir yağdır. Ancak bazı uzmanlar karınca yumurtası yağının risklerinden söz ediyor. Bu riskler arasında deri döküntüsü başta geliyor. Kaşıntı ve kızarma, deri üzerinde pullanma da diğer yaşanabilecek riskler arasında gösteriliyor.

Karınca Yumurtası Yağı Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Çok eski zamanlardan günümüze kadar kullanımı devam eden karınca yumurtası yağı, kişisel bakımda önemli bir yeri olan yağdır.

Bu yağ bitkisel bir yağ değildir. Karıncaların bıraktıkları yumurtalardan elde edilen hayvansal kaynaklı bir yağdır.

Oldukça küçük olan karıncaların, yine kendileri gibi çok küçük olan yumurtalarından alınan yağ sayesinde pek çok kişinin sorunu olan tüylenme problemi giderilmektedir.

Yapılan araştırmalar, çok eski dönemlerde İranlı kadınların bu yağ sayesinde tüylerden kurtulduğunu ifade etmektedir.

Genellikle ağda sonrasında etkisini gösteren ve düzenli bir kullanım isteyen karınca yumurtası yağı kıl köklerini incelterek lazer etkisi oluşturmaktadır.

Karınca yumurtası yağı üzerine yapılan çalışmalar devam etmektedir. Henüz bilimsel bir kesin açıklama olmamasından dolayı bazı ülkelerde bu yağın kullanımı yasaklanmıştır.

Eğer karınca yumurtası yağını almak istiyorsanız; güvenilir eczane ya da aktardan temin edebilirsiniz.
Karınca yumurtası yağını, paketler halinde ya da tek şişe şeklinde satın alabilirsiniz.

Piyasa değeri son günlerde 30 ml için 40 TL olarak belirlenmiştir.

Karınca Yumurtası Yağı Neden Yasaklandı? İranlı kadınlar bu yağ ile tüylerinden kurtuluyor! ile ilgili etiketler sağlık karınca yumurtası yağı neden yasaklandı kozmetik kişisel bakım
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.