Karın ağrısına ne iyi gelir? Nasıl geçer? Evde doğal çözümler!

Karın ağrısı günümüzde en sık rastlanan rahatsızlıklardan biridir. Birçok kişi karın ağrısının nedenlerini araştırıyor ve bitkisel yöntemler arıyor. Peki, Karın ağrısına ne iyi gelir? Nasıl geçer? Evde doğal çözümler! Detaylar haberimizde...

Karın ağrısı günlük hayatımızı olumsuz yönde etkileyen nedenlerden olup, çoğu kişide rastlanan rahatsızlıklardandır. Bu ağrının birçok sebebi bulunmaktadır. Çocuklarda ve yetişkinlerde en sık rastlanan ağrılardan biri olan karın ağrısının doğal yöntemlerle tedavisi daha sık uygulanmkatadır. Peki, Karın ağrısına ne iyi gelir? Nasıl geçer? Evde doğal çözümler! Detaylar haberimizde...

Karın ağrısına ne iyi gelir? Nasıl geçer? Evde doğal çözümler!

KARIN AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Sigara kullanıyorsanız ya da düzenli olarak alkol tüketiyorsanız karın ağrısı yaşama oranınızı arttırıyorsunuz. Sigarayı bırakmalı ve içkiyi de en az düzeye indirmelisiniz. Alkol ve sigara mide zarında hasara yol açarak karın ağrılarını tetiklemektedir.

Ağrıları tetikleyen diğer ürünler arasında pul biber, acı biber, karabiber, kızartmalar ve çok yağlı gıdalar gelmektedir. Midenizi hafif tutun. Bol bol salata yiyin ve taze meyve suyu tüketin. Günde ağır 2 öğün yerine küçük 4-5 öğün yemeye çalışın.

 

Karın ağrısı için evde kendi çabalarınızla kurtulmak istiyorsanız karın bölgenizi sıcak tutmanız gerekir. Aşağı yukarı vücudumuzda yaşanan her ağrıyı hafifletme özelliği bulunan ısı karın ağrısı içinde etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkmakta. Karın bölgesini sıcak tutarak ağrıların ve krampların azalmasını sağlayabilirsiniz.

KARIN AĞRISI NASIL GEÇER?

Nane, papatya ve zencefil çaylarının karın ağrısına iyi geldi ği bilinmektedir.

Karın ağrısı için karnınıza sağdan sola, soldan sağa hafif bastırmak suretiyle masajlar yapabilirsiniz.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

ABD Ulusal Tıp Kütüphanesinde yayınlanan bir makaleye göre; tarçın çayının, gazı serbest bırakan ve sindirim sistemini uyararak karın şişkinliğini gidererek karındaki ağrıları giderebileceği belirtilmiştir.

Karın ağrısı için oldukça etkili ve hızlı geçiren bu bitkisel çözüm için hazırlamış olduğunuz tarçın çayını gün içerisinde bir kaç saat aralıkla tüketmeniz yeterli olacaktır.

Mide ekşimesine, gaz sıkışmasına karındaki şişkinliğe de oldukça iyi gelen limon, midedeki sindirimi rahatlarak, safra akışını arttırır ve karın ağrısına neden olan belirtileri azaltır. Antioksidan özellikleri ile de karında yani midede yer alan problemlerin de kısa sürede giderilmesine yardımcı olur.
Gün içerisinde 2 yemek kaşığı limon suyunu bir bardakta karıştırarak ve ihtiyaç halinde bir kaç kez tükerek karın ağrılarınızın rahatlamasını sağlayabilir ve etkilerini hızlı bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.


Karın ağrısına iyi gelen ve etkili bir bitkisel çay olan papatyanın da içeriğinde bulunan fenolik bileşikler ve terpenoidler sindirim sisteminizi rahatlatarak mide ve karındaki ağrıların giderilmesine oldukça etkilidir. Bu bitkisel çözümün ayrıca; karındaki şişkinliğe mide krampına, hazımsızlığa da iyi geldiği çeşitli çalışmalarda gözlemlenmiştir.

Gün içerisinde 2 ya da 3 bardak papatya çayı içerek karın ağrısının giderilmesini ve sindirim sisteminin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Sindirim sistemi kaynaklı karın ağrısına oldukça etkili ve harika çözümlerden biri olarak bilinen yoğurt ise aşırı asit üretimine, şişkinliğe ve şişkinliğe neden olan sağlıksız bakterilerin büyümesini kontrol altına alabilen özellikler barındırır.

Karın ağrısı yaşadığınız zamanlarda yemek öğünlerine ekleyeceğiniz organik yoğurt ile sancılarınızı ve ağrılarınızı sağlıklı ve doğal bir şekilde dindirebilirsiniz.

 

Karın ağrısına ne iyi gelir? Nasıl geçer? Evde doğal çözümler! ile ilgili etiketler 2019 Hastalık Ağrı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.