Karim Hafez: Mohamed buradan Premier League'e gider, Salah da böyleydi...

Süper Lig'de Medipol Başakşehir ve Kasımpaşa formalarını kiralık olarak giydikten sonra Yeni Malatyaspor tarafından bu yaz tapusu alınan Mısırlı sol bek Karim Hafez, vatandaşı Mostafa Mohamed'i anlattı.

Fotomaç'a konuşan 24 yaşındaki futbolcu "Kasımpaşa forması giydiğim dönemde Serkan Reçber (Sportif Direktör) bana Mohamed'i sordu. Afrika Uluslar Gençlik Şampiyonası'ndan önceydi. Onun hakkında çok iyi bilgiler verdim. Çünkü o harika bir oyuncuydu. Turnuva biter bitmez Kasımpaşa kulübü Zamelak'a bir teklif yaptı. Yapılan teklif çok düşük bulunmuştu ve transfer gerçekleşmemişti" dedi.

Galatasaray'a gelir gelmez kalitesini konuşturan ve 4 maçta 4 golle oynanan 23 yaşındaki Mohamed, Sarı-Kırmızılılar'a Kadıköy'de Fenerbahçe zaferini de getiren isim olmuştu. Yıldız ismin Galatasaray'dan teklif aldığında kendisini aradığını dile getiren Karim Hafez, "Ben kendisine Galatasaray'ın çok büyük kulüp olduğunu anlattım. Hatta Türkiye'nin en büyüğü olduğunu anlattım. Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli isimler oynadığını söyledim. Sneijder, Drogba gibi isimlerin Galatasaray'da oynadığını dile getirdim. Avrupa'ya gitmek istiyorsan doğru adrese geleceksin. Çok büyük taraftarı var. 'Galatasaray'dan Avrupa'ya gidersin' dedim" diye konuştu.

Mohamed Mostafa'nın Galatasaray'da ve Türkiye'de çok büyük iz bırakacağını anlatan Hafez, "Belki iddialı olacak ama sezon sonu İngiltere liginde bir takıma gideceğini düşünüyorum. Salah da böyle gitmişti. Mostafa'nın gideceği yer büyük olasılıkla İngiltere olacaktır" ifadelerini kullandı.

Karim Hafez: Mohamed buradan Premier League'e gider, Salah da böyleydi...

TAPUSU GALATASARAY'DA...

Galatasaray, 1.5 yıllığına kiraladığı Mostafa Mohamed'i satın alma opsiyonu sahip. Sarı-Kırmızılılar'ın sezon sonunda Zamalek'e 4 milyon dolar ödeyerek golcü ismin tapusunu alması bekleniyor. Cim Bom'da hedef, 23 yaşındaki golcüyü Avrupa'nın önde gelen kulüplerine yüksek bir bonservis bedeliyle satmak... 

Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, Mohamed ile ilgili çıkan “4 milyon doların üzerinde teklif gelmesi halinde Zamalek bunu değerlendirir” iddiasına cevap vermişti. Milliyet'e konuşan Albyarak, "Mohamed için kimse endişe etmesin. Galatasaray, 1 Temmuz 2022’ye kadar 4 milyon doları ödediği takdirde bonservisini alıyor. Bu parayı bugün ya da yarın da verebilir ve tüm soru işaretlerine noktayı koyabiliriz. Ancak ortada kafa karışıklığına yol açacak bir durum yok. Kiralama bedeli 2 milyon dolar ve kulübümüz UEFA Finansal Fair Play çerçevesinde hareket ediyor. Zaten bu nedenle kiralama+satın alma opsiyonu şeklinde bir sözleşme yaptık. Bir kulüp gidip Mısır kulübü Zamalek’e 4 milyon dolardan fazla teklif etse de oyuncuyu alamaz" demişti.

Karim Hafez: Mohamed buradan Premier League'e gider, Salah da böyleydi... ile ilgili etiketler Galatasaray Yeni Malatyaspor Karim Hafez Mostafa Mohamed serkan reçber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.