Karikatürlere 18 bin liralık telif davası! Erdil Yaşaroğlu kimdir?

90’lı yıllarda profesyonel karikatür hazırlamaya başlayan Erdil Yaşaroğlu’nun internette karikatür yayınlayan her paylaşıma bir avukatlık şirketi üzerinden karikatür başına 18 bin liralık telif davası açtığı iddia ediliyor. Peki, Erdil Yaşaroğlu kimdir? Erdil Yaşaroğlu kaç yaşında, nereli? Tüm detaylar haberimizde…

Erdil Yaşaroğlu’nun internet üzerinden karikatürlerini paylaşanlara avukatları aracılığı ile 18 bin liralık telif davası açtığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Bu konuda Erdil Yaşaroğlu’ndan net bir açıklama gelmezken sosyal medyada ‘Erdil Yaşaroğlu kimdir’ sorgusu araştırılmaya başlandı.

ERDİL YAŞAROĞLU KİMDİR?

Türk Karikatürist Erdil Yaşaroğlu, 2 Kasım 1971 yılında İstanbul’da doğmuştur. Dokuz yaşında karikatür çizmeye başlayan yazarın ilk profesyonel karikatürleri 1989 yılında Güneş gazetesinde yayımlanmıştır. Aynı yıl Limon dergisine girmiş ve dergi Leman adını aldıktan sonra da 2002 yılına kadar orada çizmeye devam etmiştir.

Erdil Yaşaroğlu, 2002 Yılında arkadaşları ile penguen Mizah Dergisini kurmuş, halen bu dergide çizmeye devam etmektedir. Yazar 2012 yılında Dünyanın en büyük karikatürünü çizerek Guinnes Rekorlar Kitabına girmiştir.

Karikatürlere 18 bin liralık telif davası! Erdil Yaşaroğlu kimdir? ile ilgili etiketler karikatür erdil yaşaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.