Karikatür nedeniyle 5 polisle baskın!

Ünlü karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun çizdiği karikatürü internet sitesinde izinsiz kullanan Bekir Salih Korkmaz isimli öğretmen, başına gelenlere sosyal medyadan isyan etti. Karikatür paylaşımı nedeniyle 5 polisin evine baskın yaptığını belirten Korkmaz, online dersteki çocuklarının bilgisayarlarına bile el konulduğunu söyledi. Olay büyük tepki çekerken, Yaşaroğlu'nun şikayetinden vazgeçtiği öğrenildi.

Karikatüristler Erdil Yaşar, Serkan Altuniğne ve Selçuk Erdem bir süredir eserlerini izinsiz paylaşan internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına telif davası açıyor. Bu duruma tepkiler sürerken, öğretmen Bekir Salih Korkmaz'ın başına gelenler herkesi şaşırttı.

ÇOCUKLARIN ONLİNE DERS YAPTIĞI BİLGİSAYARLAR BİLE ALINDI

18 Ocak pazartesi günü evinden online ders yapmak için bilgisayar başında bekleyen Korkmaz'ın kapısı 5 polis tarafından çalındı. Yapılan baskında evdeki çocukların online derste olduğu 2 bilgisayara el konuldu. Bilgisayarların yanında cep telefonu, iki harici harddiski ve iki flash belleği alınan öğretmen sosyal medyadan isyan etti.

Karikatür nedeniyle 5 polisle baskın!

BİR AÇIKLAMA DA ERDİL YAŞAROĞLU'NDAN

2017 yılında açtığı bir internet sitesinde Yaşaroğlu'nun bir karikatürünü kullandığını ve baskının bu sebepten gerçekleştirildiğini belirten Korkmaz'ın ardından bir açıklama da Yaşaroğlu'ndan geldi.

Yaşaroğlu sosyal medyada paylaşılan olayın gerçeği yansıtmadığını, bu kişinin sıfır takipçili, isimsiz ve yeni açılmış bir hesaptan kendisini linç ettirmeye çalıştığını iddia etti. "Gerçek gibi mi geliyor size?" diye soran Yaşaroğlu, "Üstelik bu yeni hesabın ilk flood’u daha yayınlanır yayınlanmaz, ilk olarak davalı olduğumuz site sahipleri ve şirketler tarafından paylaşılıp yayıldı" ifadelerine yer verdi.

'TROL DİYEREK HAFİFE ALMASI ÇOK ÜZÜCÜ'

Korkmaz ise Yaşaroğlu'na yanıt vererek kendisinin trol olarak gösterilmesi ve ailesinin yaşadığı travmanın hafife alınmasının üzücü olduğunu belirtti.

'YAŞAROĞLU İLE HELALLEŞTİK’

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Korkmaz, dün akşam Erdil Yaşaroğlu ve avukatı Kadir Kurtuluş ile telefonda görüştüğünü açıklayarak “Yaşanan durumdan derin üzüntü duyduklarını, kesinlikle böyle bir şeye sebebiyet vermek istemeyeceklerini, şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirttiler. Konuşup, helalleştik. Sadece ailece yaşadığımız travmayı anlatmak istedim. Twitter gerçekten işe yarıyormuş” diye konuştu.

Karikatür nedeniyle 5 polisle baskın! ile ilgili etiketler dava Öğretmen Twitter erdil yaşaroğlu karikatür telif
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.