Kargo paketinde telefon numarasının olması hayatını kabusa çevirdi: Komşusunun tacizine maruz kaldı

İngiltere'de yaşayan Eleanor Maddison'ın hayatı kendisine ait olan bir paketin komşusuna teslim edilmesi sonrası adeta kabusu yaşadı. Genç kadın, paketin üzerinde yazılı olan telefon numarasını kaydeden komşusunun aylarca tacizli mesajlarına maruz kaldı. Mahkemenin uzaklaştırma kararı verdiği Jehad Khan nedeniyle genç kadın evini ve telefon numarasını değiştirmesine rağmen oldukça endişeli olduğunu söyledi.

İngiltere'de yaşanan bir taciz olayı kadınların yaşadığı kabusu bir kez daha gözler önüne serdi. Stajyer hemşire Eleanor Maddison, kargo paketinde yazan telefon numarasını kaydeden komşusu Jehad Khan'ın tacizli mesajlarına maruz kaldı. Uzun süre maruz kaldığı mesajlar nedeniyle evini ve telefon numarasını değiştiren Maddison, olayı yargıya taşıdı ve mahkeme tacizci Khan'a 12 ay uzaklaştırma emri, 12 aylık kamu hizmeti, 240 saat ücretsiz çalışma ve 500 sterlin para cezası verdi. 23 yaşındaki Maddison uzaklaştırma emrinin sona ermesinin ardından başına geleceklerden endişe duyuyor.

23 yaşındaki stajyer hemşire Elanor Maddison'ın başına gelenler kargodan beklediği bir paketin komşusuna teslim edilmesiyle başladı. Maddison'ın komşusu Jehad Khan, genç kadının paketinin üstünde yazan telefon numarasını kaydetti. Daha önce Khan ile tanışmadığını belirten Maddison, başına gelenleri hiç tahmin etmediğini ve paketini alan komşusuna teşekkür ettiğini söyledi.

Kargo paketinde telefon numarasının olması hayatını kabusa çevirdi: Komşusunun tacizine maruz kaldı

HAYATI KABUSA DÖNDÜ

Kargodan gelen paketin üzerinde numarasının yazılı olduğunu fark eden Maddison'ın hayatı o akşamdan sonra kabusa döndü. Paketi aldıktan bir gece sonra ilk mesajın geldiğini belirten Maddison o an dikkate almadığını ve görmezden geldiğini söyledi. Ertesi gün Jehad Khan'ın mesaj atmaya devam ettiğini belirten genç hemşire, "Bir dizi kalp emojisi gönderdi ve sonra özür diledi. Yine çok ciddiye almadım. Bu kadar ileri gideceğini hiç düşünmemiştim" dedi. Khan'ın taciz mesajları dışarı çıkma teklifleriyle devam ederken, Maddison'a para karşılığı ilişki teklifi bile yaptı.

Jehad Khan, üç günde 50 taciz mesajı atarken sonrasında mesaj atmayı bıraktı ancak bir ay sonra devam etti.

Kargo paketinde telefon numarasının olması hayatını kabusa çevirdi: Komşusunun tacizine maruz kaldı - Resim : 2

"KENDİMİ PERDELERİ KAPATIRKEN BULDUM"

İngiliz basınına konuşan Eleanor Maddison, kendine taciz mesajları atan Jehad Khan'ın ne kadar ileri gidebileceğini tahmin edemediğini belirterek, "Ben güçlü bir insanım. Kapıya gelse onu alabilirmişim gibi hissettim, ama yine de karanlık, kasvetli bir zamandı ve beni korkunç hissettirdi. "Kendimi evin panjurlarını ve perdelerini kapatırken buldum, bu yüzden yatağında oturduğu penceresinden sürekli bana baktığını görmek zorunda kalmadım" ifadelerini kullandı.

Hemşire olduğu için mental sorunları olan birçok kişiyle karşılaştığını belirten Maddison, bu tür şeyleri yaşayabileceğini hiç düşünmediğini sözlerine ekledi.

MAHKEME SUÇLU BULDU

Öte yandan taciz mesajları nedeniyle hayatı kabusa dönen Maddison, kargo paketlerinde telefon numaralarının yer almaması için birçok başvuru yaptı. Bu durumun kadınların yaşadığı tacizi artırabileceğine dikkat çeken Maddison, jehad Khan hakkında da suç duyurusunda bulundu. Mahkeme, Khan'ı suçlu bularak, 12 ay uzaklaştırma emri, 12 aylık kamu hizmeti, 240 saat ücretsiz çalışma ve 500 sterlin para cezası verdi. Mahkeme sonrası konuşan Maddison, evini ve telefon numarasını değiştirmesine rağmen uzaklaştırma cezasının bitmesinin ardından başına gelebileceklerden endişe duyduğunu söyledi.

Kargo paketinde telefon numarasının olması hayatını kabusa çevirdi: Komşusunun tacizine maruz kaldı ile ilgili etiketler İngiltere Taciz mesaj kargo Paket telefon numarası Eleanor Maddison Jehad Khan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.