Karda mahsur kalan çobanlar ve hayvanları böyle kurtarıldı

Ardahan'da etkisini artıran kar ve tipi nedeniyle yaylacılar mahsur kaldı. Çiçeklidağ köyü yaylasında hayvanlarıyla birlikte mahsur kalan çobanların imdadına İl Özel İdare ekipleri yetişti.

Ardahan'ın Hanak ilçesine bağlı Çiçeklidağ köyü yaylasında sürülerini otlatan Iğdırlı çobanlar, kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı.

Karda mahsur kalan çobanlar ve hayvanları böyle kurtarıldı

Mahsur kalan çobanlar Hanak Özel İdaresi ekiplerinden yardım istedi. Kaymakam Fatma Turhan’ın talimatıyla Özel İdare Şantiye Şefi Turgay Çelik başkanlığındaki ekip, kısa sürede yaylacılara ulaştı. Kardan kapanan yolun açılmasıyla çobanlar, sürüleriyle Çiçeklidağ köyü ve Hanak ilçesine ulaşabildi.

Karda mahsur kalan çobanlar ve hayvanları böyle kurtarıldı - Resim : 2

Yoğun kar yağışının ardından yaylada çok sayıda hayvan ve hayvan sahibinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine çalışma başlattıklarını belirten Turgay Çelik, "Olay bize intikal eder etmez kaymakamımız bize hemen talimat verdi. Talimatın sağlıklı ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi için bizde çok kısa sürede sürü sahipleri ve sürülerine ulaşarak kurtardık. Şükür herkesin sağlık durumu iyi. Sağlıklı bir şekilde ulaşmaları gerekli noktalara ulaştırıldılar" diye konuştu.

İHA

Karda mahsur kalan çobanlar ve hayvanları böyle kurtarıldı ile ilgili etiketler Ardahan kar yayla mahsur kalan çobanlar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.