Karda kaza yapan sürücülere sigorta şirketlerinden şok! İcralık olabilirsiniz dikkat!

İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışı ile birlikte kazaların artması sigorta şirketlerini bir kez daha alarma geçirdi. Yetkililer kadar vatandaşlarda karlı yollarda yapılacak olan kaza ve sonrasında masrafların kim tarafından karşılanacağını araştırmakta. Ancak dikkat! Çünkü sizde sigortanın karşıladığı zarar sonrasında icralık olabilirsiniz.

İstanbul’da 2 gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle kazalarda yaşanan artışlar araç sigortalarını bir kez daha gündeme taşıdı. Kış lastiği takmayan pek çok araç yollarda kalırken kaza haberleri de peş peşe geldi. Kimi kazalar dikkatsizlikten yaşanırken bazıları da tedbirsizliklerden ortaya çıktı.

Peki aracı kendi hatasından veya başka sürücünün hatası yüzünden hasar alan sürücüler ne gibi şeyler yapabilir?

Zorunlu trafik sigortası ve kaskosu bulunan sürücülerin masrafları her türlü karşılanıyor. Ancak sigortanın karşıladığı zararlar sonrasında icralık olma riski bulunuyor. Kazaya karışan araçların sigorta kapsamında zararlarının ödenmesinde limit olduğu vurgulanarak sürücüler uyarılıyor.

Karda kaza yapan sürücülere sigorta şirketlerinden şok! İcralık olabilirsiniz dikkat!

Kazanın sonrasında sigorta tarafından karşılanacak masraf limitinin 43 bin lira olduğu hatırlatılarak bunun sınırsız olması için ek paketin satın alınması bu durumda ise ister 10 araca isterse 1 araca çarpılması akabinde sadece 43 bin lira ödeme yapılacağı belirtiliyor.

Sigorta zararının karşılanması sonrasında kusur incelemesi gerçekleştiriyor. Sigorta şirketlerinin kazanın hemen ardından eksper raporu aldığını ve zararı karşıladığı belirtilirken poliçe gereğince şirketlerin zararı hemen karşıladığı ancak kusurun gerçekte kimde olduğu konusunda incelemelerin devam ettiği hatırlatılıyor.

Gerekli önlemlerin alınıp alınmadığına tedbirli davranıp davranılmadığına da bakılırken eğer ki kusur sürücüde ise her ne kadar hasar karşılanmış olsa bile sigorta şirketi hemen icra takibi başlatabiliyor. Ayrıca kazanın yoldaki bir hata ya da tabela eksikliğinden kaynaklandığı kazalarda ise kusurlu tarafın belediye olacağı konusunda da uyarılarda bulunuluyor.

Karda kaza yapan sürücülere sigorta şirketlerinden şok! İcralık olabilirsiniz dikkat! ile ilgili etiketler kaza sigorta İstanbul kar yağışı
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.