Karayılan'ın talimatıyla eylem yapmak için gelen PKK'lı terörist İstanbul'da yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'nın Kandil'deki elebaşı Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye’ye İstanbul’da eylem yapmak ve yaptırmak üzere gelen 'Seydo Botan Gever' kod adlı Mehdi Mıhçı, başarılı bir operasyonla sahte kimlikle İstanbul’da yakalandığını açıkladı.

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki ele başı Murat Karayılan'ın talimatıyla yapılması planlanan bombalı eylem güvenlik güçlerinin operasyonuyla önlendi. Bombalı eylem için İstanbul'a gelen "Seydo Botan Gever" kod adlı terörist Mehdi Mıçı, sahte kimlikle geldiği İstanbul'da yakalandı. Mehdi Mıçı adlı teröristin PKK'nın sözde özel kuvvetlerinde olduğu ve bomba eğitimi verdiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye’ye geçen, PKK’nın sözde özel kuvvetlerine mensup, bomba eğitimi veren, İstanbul’da eylem yapmak ve yaptırmak üzere gelen; Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı, başarılı bir operasyonla sahte kimlikle İstanbul’da yakalandı."

Karayılan'ın talimatıyla eylem yapmak için gelen PKK'lı terörist İstanbul'da yakalandı ile ilgili etiketler PKK terörist İstanbul Murat Karayılan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.