Karayılan "Devlet bize heyet gönderdi" dedi... Pençe mi, Yıldırım mı!?

Peşmergeye yönelik saldırıları nedeniyle Kuzey Irak yönetiminin hedefinde olan PKK hedef şaşırtmak istiyor! Ancak, PKK liderleri Murat Karayılan'ın bu saikle yaptığı "Türkiye bize heyet gönderdi" açıklaması inandırıcı bulunmadı. SuperHaber programcısı Nedim Şener, Karayılan'ın iddialarına esprili bir yanıt verdi. Devam eden Pençe Yıldırım operasyonunu hatırlatan Şener, "Devlet gelmiş ama sen yokmuşsun!" dedi.

Irak'ın kuzeyinde PKK varlığının yarattığı rahatsızlık artarak devam ediyor.

Bir yandan Türkiye'nin bölgede başlattığı terör operasyonları hız kazanırken, diğer yandan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi PKK'nın Irak topraklarını terk etmesini istiyor.

PKK'lı teröristler ise Kuzey Irak'ta gerilimi tırmandırmakta ısrarcı. Örgüt, kısa süre önce Kuzey Irak'ta peşmerge güçlerini hedef alan saldırılar düzenledi ve bir hafta içinde 6 peşmerge öldürüldü. 


Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani saldırı sonrası PKK'ya gözdağı veren bir açıklama yaparak, “Peşmergeyi şehit ederek bu suçu işleyenler hak ettikleri cezayı alacak” dedi.

 Son yıllarda PKK ve Kuzey Irak yönetimi arasında aşama aşama artan gerilim bu saldırılar ile zirveye ulaştı.

Ancak PKK yönetimi Irak'taki saldırıları üstlenmek niyetinde de değil. Örgütün propaganda aygıtlarından Stêrk TV’ye konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, peşmergeyi hedef alan saldırıların PKK tarafından gerçekleştirilmediğini savundu.

Karayılan ayrıca, Türkiye'nin Kuzey Irak ile birlikte PKK'ya yönelik bir operasyon düzenleme arzusunda olduğunu dile getirdi.


TÜRKİYE İLE TEMAS İDDİASI

Diğer yandan Karayılan, Türkiye hükümetinin kendilerine bir mesaj gönderdiğini öne sürdü.

PKK üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, “Devlet birkaç ay önce bize bir heyet gönderdi. ‘Türkiye içerisinde yani Kuzey Kürdistan’da, ateşkes ilan edin, diğer parçalarda ne yaparlarsa yapın’ dediler. Bu bir oyundur” diye konuştu.


NEDİM ŞENER: BUGÜNE KADAR NEDEN BEKLEDİN!

Murat Karayılan'ın bu açıklamalarını inandırıcı bulmayan SuperHaber programcısı Nedim Şener ise sosyal medyada paylaştığı bir mesaj ile HDP'yi adres gösterdi.



Şener, "Terörist Murat KaraYALAN Nasıl olsa mal çok, at yalanı bulursun inananı. Madem üç ay önce oldu bugüne kadar ne bekledin, İşbirlikçin HDP bunu niye anlatmadı. 'Yalan olsa ne olur benim neyim eksik, mal çok' diye düşünmüş olmalı KaraYALAN" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Türk askerinin Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Yıldırım operasyonu kapsamında 2 PKK'lı teröristi öldürdüğü haberini de paylaşan Şener, "Terörist KaraYALAN devlet yine “ateşkes” için gelmiş ama sen yokmuşsun" notunu düştü.

Karayılan "Devlet bize heyet gönderdi" dedi... Pençe mi, Yıldırım mı!? ile ilgili etiketler Murat Karayılan PKK terörist Irak Operasyon TSK Nedim Şener
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.