Karatede bir madalya daha... Uğur Aktaş Tokyo 2020'de bronz madalya kazandı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler kumite +75 kiloda Uğur Aktaş, bronz madalya kazandı. Yarı final maçında İranlı Sajad Ganjzadeh'e shensu avantajıyla mağlup olarak final şansını kaçıran Uğur, Türkiye'ye Tokyo'da 13. madalyayı armağan etti. Meltem Hocaoğlu Akyol ise elemelerde Oyunlar'a veda etti.

Milli karateci Uğur Aktaş, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 15. gününde bronz madalya kazandı. 13 madalyaya ulaşan Türkiye, olimpiyat rekorunu geliştirdi.

Sonuncusu bu yıl olmak üere 7 Avrupa şampiyonluğu bulunan, Dünya şampiyonalarında ise 1 gümüş, 2 bronz madalya kazanan 25 yaşındaki Uğur Aktaş, kumite +75 kg yarı finalinde İran’dan Sajad Ganjzadeh’e berabere biten karşılaşmada shensu avantajıyla mağlup olarak olimpiyat oyunlarını 3’ncü sırada tamamladı.

Milli sporcu maçtan sonra, "Nasibimizde bronz madalya varmış. Çok istedim altını ama olmadı. Günümdeydim. Mücadeleyi hiç bırakmadım. Sakatlığım vardı, gidemedim ileriye doğru" dedi.

Erkekler kumite +75 kiloda A Grubu'nda yer alan Aktaş, ilk maçında Gürcü Gogita Arkania'yı 3-1 yendi. 2. maçında Japon karateci Ryutaro Araga'ya mağlup olan milli sporcu, Kazak rakibi Daniyar Yuldashev'i mağlup edip yarı finale yükseldi.

A Grubu'nu 2. sırada tamamlayan Uğur Aktaş bu sonuçla olimpiyat madalyasını garantilemeyi başardı.

MELTEM HOCAOĞLU ELEMELERİ GEÇEMEDİ

Meltem Hocaoğlu Akyol ise eleme grubundan çıkamayarak organizasyona veda etti. Nippon Budokan'da yapılan kumite +61 kilo maçında milli karateci, A Grubu'daki ilk maçında Kazak sporcu Sofya Berultseva'yla 5-5 berabere kaldı.

Meltem, 2. mücadelesini Japon karateci Ayumi Uekusa'ya karşı verdi. Mücadelenin başında rakibine üst üste 2 yuko puanı veren 29 yaşındaki milli karateci maçtan 5-4 yenik ayrıldı.

Üçüncü maçında İtalyan Silvia Semeraro ile karşılaşan Meltem, 9-4 yenilince yarı finale çıkma şansını kaybetti. Meltem, gruptaki son maçında da Azerbaycanlı Iryna Zaretska'ya 4-0 mağlup oldu ve organizasyona veda etti.

Karatede bir madalya daha... Uğur Aktaş Tokyo 2020'de bronz madalya kazandı

KARATECİLERİMİZ NE YAPTI?

Türkiye, Tokyo 2020'ye 7 karateciyle katıldı. Erkekler kumite 67 kiloda finale yükselen Eray Şamdan, altın madalya mücadelesi verdi. Yarı finalde Ürdünlü Rahman Abdel Almasatfa'yı mağlup ederek madalyayı garantileyen Eray, finalde Fransız sporcu Steven Da Costa'ya mağlup olarak olimpiyat ikinciliğiyle yetindi.

24 yaşındaki milli karateci bu yıl Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştı. Eray'ın bu madalyası, olimpiyat tarihinde ilk kez yer alan karatede Türkiye'nin de ilk madalyası olarak kayıtlara geçti.

Kadınlar 55 kiloda Serap Özçelik ile 61 kiloda Merve Çoban gruptan çıkamadı. Avrupa şampiyonumuz Ali Sofuoğlu ise bronz madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı. Kadınlar katada ise Dilara Bozan olimpiyat beşincisi oldu.

Karatede bir madalya daha... Uğur Aktaş Tokyo 2020'de bronz madalya kazandı ile ilgili etiketler tokyo 2020 karate uğur aktaş Meltem Hocaoğlu Akyol
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.