Kararsız gençler nedeniyle vaka sayısı artabilir! Bilim Kurulu üyesi Avrupa örneğini vererek açıkladı

Koronavirüs salgınıyla mücadelede en önemli silah olan aşılama süreci, Türkiye'de hızla devam ediyor. Gençlerin kararsızlığı nedeniyle aşılama oranının düştüğünü ifade eden Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İsmail Balık, "Pandeminin seyrine bakarsak Avrupa'da ne oluyorsa 1 ay sonra bizim ülkemizde o yaşanıyor. İngiltere'de olanların bizde yaşanmaması için aşılama şart" dedi.

Türkiye'de hızla devam eden aşılama sayısında düşüş meydana geldi. Bunun en önemli nedeninin ise özellikle genç nüfusun aşı kararsızlığı olduğu belirtiliyor.

Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"AŞILAMA HIZINI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR"

Balık, koronavirüs salgınında Türkiye ile Avrupa arasında bir benzerlik olduğuna dikkat çekerek "Pandeminin seyrine bakarsak Avrupa'da ne oluyorsa 1 ay sonra bizim ülkemizde o yaşanıyor" dedi. Balık, bu noktada, şu anda İngiltere gibi nüfusunun büyük bölümünü aşılayan ülkelerde Delta varyantının yaygın olduğunu söyledi ve "Bu nedenle tekrar kısıtlamalar söz konusu oldu. Bizim de eylül ayında okulları gönül rahatlığıyla açabilmemiz için aşılama hızını arttırmamız gerekiyor" diye ekledi.

"DOĞU İLLERİNDE AŞILAMA DÜŞÜK"

Hürriyet'in haberine göre doğu illerinde aşılama oranının çok düşük olduğuna dikkat çeken Balık, " İran'dan ve Güneydoğu'daki sınır komşularından Delta varyantı ülkeye girerek, oluşacak Kurban Bayramı hareketliliği nedeniyle de hızla yayılabilir. O zaman da batı illerindeki aşılama yüksek olsa dahi yayılım yine artabilir" sözlerine yer verdi.

Kararsız gençler nedeniyle vaka sayısı artabilir! Bilim Kurulu üyesi Avrupa örneğini vererek açıkladı ile ilgili etiketler Bilim Kurulu İngiltere vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.