'Karar' zirvesinde kendi çevresini fitne konusunda uyardı

Güneş gazetesi Başbakan Davutoğlu'nun veda konuşmasında sarf ettiği Cumhurbaşkanımızn onuru benim onurum ifadesini manşetine taşıdı. Güneş, bu mesajın 'Karar' ekibine yönelik olduğunu ima etti. İşte o haber;

AK Parti olağanüstü kongresinin 22 Mayıs'ta yapılacağını açıklayan Davutoğlu,Cumhurbaş- kanı ile olan ilişkisine vurgu yaptı, “Son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim” dedi.

AK PARTİ Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu dünkü MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada olağanüstü kongrenin 22 Mayıs Pazar günü gerçekleştirileceğini ve kendisinin yeniden genel başkanlığa aday olmayacağını söyledi. Siyasi hayatını AK Parti'nin bir neferi olarak sürdüreceğini ifade eden Davutoğlu, açıklamasında, Cumhurbaşkanı'yla şahsi kardeşlik hukukumuz var. Bu dostluğu her şeyden öne aldım. Cumhurbaşkanı ile son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim” dedi.

Davutoğlu şöyle devam etti:

KİMSE FİTNE KAPILARINI AÇMASIN

“Ne gelişme olursa olsun ben verdiğim söze sadığım. Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak. Bunun açık ve net bilinmesini isterim ve bunun istismar konusu edilmesine de izin vermem. Cumhurbaşkanımızın onuru, hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı olarak hem benim dava arkadaşım olarak onun ailesinin onuru benim ailemin onurudur. Onun ailesi benim ailemdir. Kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmamaları icap eder.”

HÜKÜMET VAZİFE BAŞINDA

Açıklamasında, hükümetleri döneminde yapılan çalışmaları hatırlatan Davutoğlu, alınan kararlar ne olursa olsun hükümetin son ana kadar görevinin başında olacağını vurguladı. Başbakan Davutoğlu, Özellikle dün akşamdan itibaren ve bugün aldığımız karar çerçevesinde kimsenin ekonomimizin verileriyle oynayacak spekülasyonlara gitmemesi uyarısında bulunuyorum. Bugünlerde aldığımız kararlar ne olursa olsun son ana kadar vazife başında olan bir hükümetimiz vardır ve hiç kimse ekonominin iç dengeleriyle oynamaya da kalkmasın” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN DEVAMI

Başbakan Davutoğlu, kendisinde bir genel başkan değişiminin doğru olacağı kanaati oluştuğunu belirterek şunları söyledi: “Yaptığım muhasebe, bütün arkadaşlarımla yaptığım istişareler, Cumhurbaşkanımız dahil siyasi tecrübesine güvendiğim ve sorumluluk hissettiğim bütün dostlarımızla yaptığım istişare neticesinde AK Parti'nin birliğinin, beraberliğinin devamı için refik değişmesindense bir genel başkan değişiminin daha doğru olacağı kanaati bende hasıl oldu. Çünkü herhangi bir şekilde MKYK yenilenmesi, partimiz içinde gereksiz tartışmalara sebebiyet verecekti.”

Güven ve istikrar ortamı devam edecek

BAŞBAKAN Davutoğlu güven ve istikrar ortamının devam edeceğini belirttiği konuşmasında hiç kimsenin şüphe etmemesini istedi. Davutoğlu ekonomi çevrelerine şu mesajı verdi: Kurdaki düşüş, sağlıklı düşüş devam etmelidir. Hiç kimse şüphe de etmesin. Önümüzdeki 4 yılı tamamlayacak güçlü AK Parti hükümetleri devam edecektir. Bu bakımdan da bütün yatırımcılara, ekonomi çevrelerine, bu güven ve istikrar ortamının devam edeceği konusunda tereddüt etmemelerini özellikle vurguluyorum.”

SON DERECE SAĞLIKLI İŞARETLER

Ekonomik gelişmelerin son derece sağlıklı işaretler verdiğini belirten Davutoğlu, “Şu anda Türkiye, geçtiğimiz yılın sonunda 'her an kriz çıkabilir, ekonomik bakımdan sarsıntı olabilir' denilen Türkiye, bugün bütün ekonomik verilerde son derece sağlıklı işaretler veriyor. Özellikle 'asgari ücret dolayısıyla enflasyon artacak' denilen konjonktürden enflasyonun son 3 yılda en düşük düzeye düştüğü bir dönem yaşıyoruz” diye konuştu.

ŞİMDİ BİRLİK VAKTİ

Davutoğlu, AK Parti'nin hukukunu bundan sonda da koruyacağını belirterek partililere, “Partide ayrışmaya izin vermeyin” dedi.

PARTİLİLERE “Şimdi birlik vakti” diye seslenen Davutoğlu, AK Parti'nin hukukunu koruyacağını belirttiği konuşmasında şunları söyledi: “AK Parti'nin birliği, beraberliği, istikbalimizin, istiklalimizin, gönül coğrafyamızdaki adalet arayışının, vicdanın en önemli teminatıdır. Bu bağlamda kim ki partimizde bir gedik açmaya, kim ki şu veya bu olay sebebiyle partimizden yolunu ayırmaya kalkarsa onun karşısında önce ben dururum. Bu süreçte hiç kimsenin şu veya bu gelişmeden rahatsız olduğu gerekçesiyle partide bir ayrışmaya izin vermemesi talebinde bulunuyorum.”

'Karar' zirvesinde kendi çevresini fitne konusunda uyardı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.