Karar alındı, Netflix şifresi artık paylaşılamayacak! O tarihe dikkat

Geçtiğimiz aylarda şifre paylaşımının engellenmesine ilişkin adım atacağını duyuran Netflix isimli dijital yayın organından alınacak önleme ilişkin bilgilendirme geldi. Netflix, şifre dağıtımı engellemesi için tarih de verdi.

Netflix şifre paylaşımı engeli bir süredir tüm dünya ile birlikte Türkiye’nin de gündemindeydi. En çok kullanılan dijital yayın platformlarından biri olan Amerika merkezli Netflix’in bilindiği üzere şifresi paylaşılabiliyordu. Dört ekrana kadar kullanılabilen Netflix şifresinde özellikle pek çok kişi aile boyu tek hesap alıyordu. Kullanıcı sayısını arttırmak için harekete geçen Netflix, şifre paylaşım engeli için bir yol geliştirdi.

Abonelik fiyatlarının pahalı olması nedeniyle sık sık paylaşım yöntemiyle vatandaşların kullandığı Netflix’te pek çok vatandaş şifre paylaşma yöntemiyle platforma giriş yapıyordu. Öyle ki, sık sık sosyal medyada da gündem olan bu şifre paylaşımı kapsamında arkadaşlarından eski sevgililerinin Netflix hesabına kadar pek çok kişinin hesabını kullanan sosyal medya kullanıcılarının itirafları dikkat çekmeye başlamıştı. Bu sürecin önünü kesmeye hazırlanan Netflix, tarih verdi.

NETFLİX, Wİ-Fİ BAĞLANTISINDAN ŞİFRE KULLANIMINI ENGELLEYECEK

Karar alındı, Netflix şifresi artık paylaşılamayacak! O tarihe dikkat

Farklı hanelerde aynı hesabın kullanılmasını engellemek için harekete geçen Netflix, şifre paylaşımını engellemeye yönelik geliştirdiği yeni sistemi duyurdu. Sistemi The Streamable’a aktaran Netflix, çareyi Wi-Fi bağlantısında buldu.

Wi-Fi bağlantısı ile hesapların kullanımını kontrol edecek olan Netflix, geliştirdiği yöntem ile hesap sahibinin evindeki modeme 31 gün içinde bir kez bağlanmayan cihazları bloke edecek. Başka bir deyişle, bu cihazlar, o haneye ait olan Netflix şifresini bir daha kullanamayacak. Seyahat halinde olan kişiler için de bir yöntem düşünmüş olan Netflix, bu kişilere geçici şifre verecek. Geçici şifreler, 7 gün boyunca kesintisiz kullanılacak.

YENİ YÖNTEM MART’TA DEVREYE GİRECEK

Yeni yöntem için tarih de veren Netflix, Wi-Fi endeksli şifre metodunu mart ayı itibariyle kullanmaya başlayacak. Bu yöntemle birlikte sadece aynı hane içerisindeki cihazlar şifreleri paylaşabilecek.

Cihazın ana lokasyona bağlı olup olmadığını anlamak için IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap aktivitesini göz önünde bulunduracak olan Netflix, 31 gün kuralından ilerleyecek. Öte yandan sosyal medyada Netflix’in bu kararına çok sayıda tepki var.

Karar alındı, Netflix şifresi artık paylaşılamayacak! O tarihe dikkat ile ilgili etiketler Netflix Güvenlik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.