Karantinadayken dolandırıcılığa soyundu!

Koronavirüs pandemisi devam ederken karantinayla ilgili ilginç bir haber İstanbul'dan geldi. Koronavirüs hastası bir kişi karantinadan sıkılınca yaşlı bir kadını arayıp kendini polis olarak tanıttı. Yaşlı kadının altın dişlerini bile isteyen dolandırıcı kadının durumu polise bildirmesi ile yakalandı. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, haklarında bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma ve dolandırıcılık suçlarından dava açıldı.

Koronavirüs hastası genç adam karantinadan sıkıldığı için evden çıkıp 83 yaşındaki yaşlı kadını dolandırmaya çalıştı. Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre, 83 yaşındaki Sevil Değerli'yi arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıttı. Adının bir dolandırıcılığa karıştığını söyleyerek yaşlı kadını korkutan sahte polis evdeki değerli eşyaları toplayıp emniyete teslim etmesi istedi. Durumdan şüphelenen kadın polisi aradı.

GERÇEK POLİSLER SUÇÜSTÜ YAPTI

Gerçek polislerle iş birliği yaparak dolandırıcıları evine davet eden Değerli, poşete koyduğu ziynet eşyaları eve gelen sahte polise teslim ettiği sırada gerçek polisler tarafından gözaltına alındı. Emniyet güçleri tarafından ele geçirilen poşetin içerisinde 8 adet takma altın diş, 16 adet bilezik 4 bin dolar ve çeşitli ziynet eşyalar bulundu.

KARANTİNADAYKEN DOLANDIRICILIĞA ÇIKTI

Gözaltına alınan Abdullah U., ve Ahmet N.'nin ifadelerine başvuruldu. İkili ifadelerinde yaşlı kadına yardım etmek istedikleri iddiasında bulunurken Ahmet N.'nin Covid-19 virüsü taşıdığı ve ikametinde karantinada olmasını gerektiği ortaya çıktı. Ahmet N., ifadesinde evde sıkıldığını karantinanın 8 inci gününde arkadaşına yardım etmek için evden çıktığını belirtti. İfadelerinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderilirken haklarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

11 YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR

Savcılıkça yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Savcı 83 yaşındaki genç kadını dolandırarak birde bulaşıcı hastalıklara ilişkin yasalara aykırı davranıp insanların hayat sağlığını tehlikeye attığı iddiasıyla 'Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma' ve 'Dolandırıcılık' suçları kapsamında 11 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. İki şüpheli ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

 

Karantinadayken dolandırıcılığa soyundu! ile ilgili etiketler salgın Dolandırıcı hırsız kororavirüs
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.