Karantina psikolojisi ruhsal olarak nasıl tepkiler vermemize sebep oluyor? İçsel sıkıntıları nasıl atlatabiliriz?

Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, koronavirüs sürecinde evde kaldığımız karantina günlerinin insanlarda ruhsal olarak oluşturduğu sıkıntılar konusunda SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e önemli tavsiyelerde bulundu.

Koronavirüs salgınından korunmak için alınan tedbirler kapsamında evde uzun süre kalmanın yarattığı duygu değişimleri, endişe ve korkuya kapılmamıza sebep oldu. Evde kaldığımız karantina günlerinde yaşadığımız iç sıkıntılar beraberinde bazı ruhsal sorunları ortaya çıkarttı. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, evde kalmanın yarattığı duygu değişimlerinin ruh sağlığı açısından etkilerini Prof. Dr. Arif Verimli'ye sordu.

Koronavirüsten korunmak için alınan tedbirleri yeni yaşam biçimi olarak nasıl kavrayabiliriz? Karantina psikolojisi ruhsal olarak nasıl tepkiler vermemize sebep oluyor? Karantina günlerinde yaşadığımız ruhsal sıkıntılar nasıl belirti gösterir? Ruhsal bunalımın ne tür çeşitleri var? Yaşadığımız depresyon sürecini nasıl atlatabiliriz?

Prof. Dr. Arif Verimli'nin açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.