Karanlıkların şirketinden akılalmaz açıklama: 'Yettiniz artık!

Dünyadaki en karanlık şirketlerden biri olarak faaliyet gösteren ve adı skandallardan asla sıyrılamayan İsrailli 'casus yazılım' şirketi NSO Group, akılalmaz bir açıklamayla profesyonelliği bir kenara bırakıp, bilgi alma hakkını kullanmak isteyen dünyanın her yerindeki insanlara 'öfkelendi'. 'Artık yettiniz! Cevap verilmeyecek!' dendi. NSO Group'un çalışanlarının çoğu eski MOSSAD ajanlarından oluşmakta ve yasal bir tabelası bile bulunmamakta.

Paris merkezli Forbidden Stories, Uluslararası Af Örgütü ile birlikte, İsrail merkezli NSO adlı firma tarafından geliştirilen Pegasus isimli casus yazılımın, gazetecilere, insan hakları eylemcilerine ve hükümet yetkililerine ait akıllı telefonları hack'lemek için kullandığını ortaya çıkarmıştı.

ESKİ MOSSAD AJANLARININ ÇALIŞTIĞI TABELASIZ BİR ŞİRKET

Yasal bir tabelası veya ofisi bile bulunmayan; emekli Mossad ajanlarının kurduğu ve merkezi Tel Aviv'de gözüken bir binada faaliyet gösteren İsrailli casus yazılım şirketi NSO Group, kendini şiddetli bir şekilde savunmaya geçti. Bilgi edinme hakkını hiçe sayan 'şirket', 'Artık cevap verilmeyecek, yettiniz artık! 'dedi. 

NSO GROUP, TÜM DÜNYADA BAŞKA İSİMLERLE ÇALIŞIYOR

SuperHaber'in yaptığı araştırmalarda ise Quadream şirketinin, karanlıkların içinde çalışan İsrailli casus yazılım şirketi NSO Group'un yan kuruluşlarından biri olduğu bilgisine ulaşıldı.

Güney Kıbıs Rum Yönetimi'nde de temsilcilikleri olduğu bilgisine ulaşılan bu şirket, Pegasus'tan çok daha ölümcül başka bir yazılım üretiyor.

PEGASUS'TAN KÖTÜSÜ DE VAR: CIRCLES 

Emekli Mossad ajanlarının çalıştığı, tabelası veya ofisi olmayan İsrail merkezli bir casus yazılım firması olan NSO Group tarafından üretilen Circles isimli casus yazılım, aynı şirketin Cemal Kaşıkçı'nın cep telefonuna yerleştirerek ölümüne sebep verdikleri 'Pegasus' platformundan daha da 'casus'.

Circles isimli İsrail merkezli casus yazılım, Pegasusdan daha 'temiz çalışarak' arkasında dijital izler bırakmıyor.

KARANLIK İŞLERİN ODAĞI NSO GROUP'TAN PİŞKİN AÇIKLAMA

Suudi Arabistan'ın, öldürdüğü gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya karşı kullandığı daha önce ortaya çıkmış olan ve dünyanın her yerinde insan haklarına en büyük zararı veren şirketten ilginç bir açıklama yayımlandı. Açıklama'nın başlığı ise 'Enough is enough!' (Artık yeter!) 

 

'BİRİLERİ TARAFINDAN YÖNETİLEN ŞEYTANİ BİR KARALAMA PLANI'

Şirketin websitesinde yayımlanan açıklama şu şekilde: 

'Son dönemde planlı, 'birilerinin yönettiği', liderliğini de (Fransa merkezli) Forbidden Stories'in yaptığı medya kampanyasının ardından gerçeklere asla saygı duyulmaması yüzünden, NSO Group artık daha fazla bu konu hakkındaki 'Medya sorgusu' sorularına cevap vermeyecek ve bu şeytani karalama planına yağ sürmeyecektir. 

Tekrar ediyoruz:

Liste, ne bir hedef listesi ve de Pegasus'un potansiyel hedeflerinin listesidir. 

Listede bulunan numaralar, NSO Group ile bağlantılı değildir. 

Listedeki herhangi bir ismin Pegasus'un hedeflerinden biriyle ilgili olduğu iddialarının hepsi hatalı ve yanlıştır. 

NSO bir teknoloji şirketidir. Biz, sistemi işletmiyoruz ya da müşterilerimizin bilgilerine erişmiyoruz. Müşteriler yine de, bir soruşturma açıldığında bize bilgi sağlamakla yükümlüdürler. 

NSO Group, hayatları kurtarma görevine devam etmeye; terör saldırılarının engellenmesi için dünya çapında hükümetlere hizmet etmeye; pedofili, sex ve uyuşturucu ticareti döngülerini kırmaya; kaybolan çocukları bulmaya; enkaz altındaki kazazedeleri saptamaya ve saldıragan dronelardan hava sahalarını korumaya devam edecek.' 

 

 

 

Karanlıkların şirketinden akılalmaz açıklama: 'Yettiniz artık! ile ilgili etiketler İsrail Casus Cemal Kaşıkçı yazılım Pegasus circles quadream liste Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.