Karanlık hesap! Kanmayın Bakan Koca'ya ait değil

Koronavirüs salgını karşısında dünya genel olarak tel tel dökülürken, erken karar alması, yerinde önlemler ve virüsün gelmesini beklemeden gündeme alınan uygulamalarla dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyadaki hesabının taklidi alındı. Hangi karanlık niyete hizmet edeceği bilinmeyen bu hesaptan yapılacak paylaşımlara dikkat edin...

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinde başarılı hamleleri ile dünyanın da dikkatini çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca adına Twitter'da açılmış bir sahte hesap ortaya çıktı. 

TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan'ın fark ettiği sahte hesapta parodi ya da fan hesabı gibi bir belirteç bulunmuyor. Hesabı alan kişi bakanın ana hesabını birebir taklit ederken mail olarak ise t harflerinin yerine d koyuyor. Böylece mükerrer hesap olarak Twitter'dan reddedilme ihtimalini de ortadan kaldırıyor. 

Binden fazla kişiyi takibe aldığı görülen sahte hesabı  183 kişinin de gerçekten sağlık bakanı olduğunu zannederek takibe aldığı görülüyor. 

Sahte hesabı fark eden Bostan bununla ilgili olarak, "Böyle sahte hesaba ne gerek var? Hangi operasyon için kurulmuş bir hesap? Bu kadar ciddi, olağanüstü bir durumda böyle sahte hesap açmak ahlaksızlık değildir de nedir! İnsan sağlığı üzerinden oyun mu oynuyorsunuz? Bu devlet size oyunu gösterir." diyor. 

Karanlık hesap! Kanmayın Bakan Koca'ya ait değil

Ancak bunun basit bir oyun olduğu kanaatinde olmadığımızı hemen belirtelim. Çünkü koronavirüs ile mücadelede en tehlikeli konunun toplumda panik yaratmak olduğunu biliyoruz. Korona ile mücadelede kritik rolü bulunan Bakan Koca adı kullanılarak açılmış bu karanlık hesabın da amacının toplumda infiale yol açmak, panik yaratarak kriz çıkarmak, bakan ve hükümetin hedefe alınmasını sağlamak için spekülasyon ve manipülasyon yapmayı hedeflediğini düşünüyoruz. Bu nedenle güvenlik güçlerinin bu hesabı açan kişi ya da kişilere karşı harekete geçeceğini tahmin ediyoruz.

Karanlık hesap! Kanmayın Bakan Koca'ya ait değil - Resim : 2

Karanlık hesap! Kanmayın Bakan Koca'ya ait değil ile ilgili etiketler Twitter Fahrettin Koca Sağlık Bakanı sahte hesap yahya bostan trthaber
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.