Karakoldaki dehşet odası ortaya çıktı!

Ramazan ayındaki İsrail saldırılarının Filistinde açtığı yaralar henüz sarılmaya başlanmışken, şiddet gören insanların yaşadıkları akıl almaz olaylar da su yüzüne çıkmaya başladı. Yaşadıkları travmaları ve insanlık dışı şiddetleri aktarmaya başlayan kurbanların tanıklıkları ile insan hakları örgütleri bir rapor yayınladı. Raporda bir işkence odasından sıkça bahsedildiği kaydedildi.

İsrail polisinin bir işkence odası ortaya çıktı. Tanıkların ifadelerine göre ise burası insanlık dışı her türlü aktivite için kullanmaktaydı.

NAZARETH KARAKOLUNDAKİ DEHŞET ODASI

Nazareth Polis Karakolundaki işkence odasının tanıkları birer birer konuşmaya başladı.

Ülkede bulunan Arap Azınlık Hakları Hukuk Merkezi (Adalah) isimli bir insan hakları örgütünün yayınladığı rapor kan dondurdu.

Birçok yeminli şahidin Adalah'a verdiği ifadelere göre İsrail polisi, sokaklarda gözaltına aldığı ve her yaştan kadın-erkekten oluşan bazı sivilleri Nazareth Karakolundaki işkence odasına getirdi. 

Karakoldaki dehşet odası ortaya çıktı!

ÇOCUKLARA BİLE İŞKENCE YAPMIŞLAR

Sözde kolluk güçleri, çocuklar dahil ayrım yapmadan, bu odada, gözaltındaki Filistinlilere saldırdı ve onları acımasızca işkence yaptı. İşkence yapılan filistinliler ise sadece çocuklarla sınırlı değil; aralarında Filistinli protestocular, sadece olup bitenleri izleyenler ve hatta avukatları da var. 

Raporun aktardığına göre Filistinli vatandaşlar sokaklarda zorla alıkoyulmuşlar ve o andan itibaren işkence odasına getirilirken de şiddete maruz kalmışlar.

'ODANIN TABANINDA BOYLU BOYUNA UZANAN KAN LEKELERİ VARDI'

İsrail polisinin işkence odasının kurbanları, odanın tabanında boylu boyunca uzanan kan izlerinin akıllarından çıkmadığını da ekledi.

YARALILARIN TIBBİ YARDIM ALMALARINA DA ENGEL OLDULAR

Bazı tanıkların ifadeleri ise işlenen suçu bambaşka bir boyuta taşıdı. İfadelerde, polisin işkence ile ağır yaraladığı Filistinlilerin, acil tıbbi yardım almalarının yine polis tarafından engellendiğini ortaya koydu.

İşte yeminli şahitlerin bahsi geçen tanıklıklarından bazıları:

Karakoldaki dehşet odası ortaya çıktı! - Resim : 2

BM RAPORLARI DA PARALEL İFADELER İÇERİYOR

Birleşmiş Milletler özel raportörü ise şöyle yazıyor:

'Marjinal (İsrailli) sağcı şiddeti ve geçtiğimiz haftalardaki protestolar sırasında, El-Aksa Camii, Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah mahallesi de dahil olmak üzere (İsrail) kolluk kuvvetlerinin uyguladığı orantısız güç kullanması İsrailin Filistinli vatandaşlar üzerineki en kötü vakasına sonuç verdi' .

 

Kaynak: Adalah ve TRT World

Karakoldaki dehşet odası ortaya çıktı! ile ilgili etiketler İsrail İşkence Filistin işkence odası nazareth karakolu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.