Karaismailoğlu'ndan metro eleştirilerine yanıt: Emek hırsızlığı yapılmaması lazım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da metro simgesi tartışmasına ilişkin açıklamada bulundu. Karaismailoğlu, "Bu metroları kimin yaptığının bilinmesi lazım, emek hırsızlığı yapılmaması lazım" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, İstanbul'da metrolarda "U" simgesinin kullanılacağına ilişkin açıklamasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) tepki gelmişti.

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN: HİZMETİ AYRIŞTIRMAK HOŞ DEĞİL

Karaismailoğlu'nun açıklamasının ardından konuya ilişkin paylaşımda bulunan İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Sayın Bakan, İstanbul'daki metronun simgesi 1992'den beri M'dir. Siz İBB'de görevdeyken de öyleydi, İstanbul'da en çok metro yapılan bu dönemde de M olarak kalacak. Hizmet İstanbul'a hizmettir, ayrıştırmak hiç hoş değil" demişti.

''BU METROLARI KİMİN YAPTIĞININ BİLİNMESİ LAZIM''

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Karaismailoğlu, "Yabancı birisi için kafa karışıklığı olmaz mı ?" şeklindeki soru üzerine şunları kaydetti:

"Niye karışsın. Fark etmez, altında 'metro' yazıyor. Biz işin kendisine odaklanalım, İstanbul'da çok büyük işlerimiz var. 7 tane büyük metro işi yapıyoruz. 103 kilometre metro yapıyoruz. Bunun Türk Lirası olarak karşılığı 60 milyar. Ama karşı tarafta hiçbir iş yapmadan, sırf algı operasyonları yapan bir yönetim var. O yüzden bundan rahatsız oldular zaten. Dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri. Ama bunları da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Bunu herkesin bilmesi lazım. Hiç kimsenin emek hırsızlığı yapmaması lazım."

''TEPKİ VERECEKLERİNE ELLERİNDEKİ İŞLERİ YAPSINLAR''

Tartışmalardan ziyade yapılan işe odaklanılması gerektiğini dile getiren Ulaştırma Bakanı, İBB'ye de tepki göstererek, ''Tepki vereceklerine ellerindeki işleri yapsınlar. Bir an önce ellerindeki metroları bitirsinler" diye konuştu.

Karaismailoğlu'ndan metro eleştirilerine yanıt: Emek hırsızlığı yapılmaması lazım ile ilgili etiketler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı metro İBB Adil Karaismailoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.