Karahan Çantay'ın kardeşi isyan etti

Öğretmenlik yaptığı Tayland'da geçirdiği kaza sonucu vefat eden Türkiye'nin ilk tescilli erkek güzeli Karahan Çantay'la ilgili çıkan haberler ailesini kızdırdı. Haberlerde geçen Çantay için 'kimsesiz bir başına öldü', 'cenazesine kimse sahip çıkmadı' Sahipsiz morgda yatıyor ifadelerine itiraz eden ünlü modelin kardeşi Betül Çantay isyan etti! Betül Çantay, "Türkiye'yi terk ederken çok kırgındı. Kardeşim hiçbir zaman yalnızlık çekmedi. Kimsesiz, sahipsiz değil. Hiç evlenmedi" dedi.

1995 yılında Mr. Turkey yarışmasına katılarak Türkiye'nin ilk erkek güzeli seçilen Karahan Çantay'dan uzun yıllardır tek bir haber yoktu. En son ABD'de taksicilik yaparken görülmüştü. O günden sonra bir kez daha ortadan kaybolan Çantay'ın yaşamını yitirdiği ise Taylandlı bir hemşirenin paylaşımı ile ortaya çıkmıştı. 

Geçirdiği motosiklet kazası sonucu vefat eden Çantay'ın cenazesine kimsenin sahip çıkmadığı, ünlü mankenin kimsesizler mezarlığına defnedilebileceği yönündeki haberler Türkiye'deki ailesini isyan ettirdi. 

Karahan Çantay'ın kardeşi isyan etti

Modelin olay yerinde hayatını kaybettiğini ifade eden kız kardeşi Ceyhan Betül Çantay, "Cenazesini getirmek için girişimlere başladık. 'Sahipsiz morgda yatıyor' haberleri bizi çok üzdü. Türkiye'yi terk ederken çok kırgındı. Kardeşim hiçbir zaman yalnızlık çekmedi. Kimsesiz, sahipsiz değil. Hiç evlenmedi" diye konuştu.

Cenazeyi almaya pandemi nedeniyle gidemediklerini belirten Çantay, "Bangkok Büyükelçiliği'yle iletişim halindeyiz. Yarın naaşı Türkiye'ye gelebilir. Ankara'da defnedeceğiz" ifadelerini kullandı.

Modelin, yaşadığı sansasyonel olayların ardından ABD'ye gittiğini, 2014 yılında ise Türkiye'ye dönerek, ODTÜ'deki eğitimini tamamladığını söyleyen Betül Çantay, "2017'de hep yaşamak istediği Tayland'a gitti. Orada öğretmenlik yapıyordu. Her sene yanımıza gelirdi" dedi.

Ceyhan Betül Çantay, motosiklet kazasında vefat eden ağabeyi Karahan Çantay'ın kişiliği hakkında ise, "Çok neşeli biriydi. Tayland'da kaldığı dönemde her yıl 2-3 defa yanına gidip, zaman geçirirdik. Beş yaşındaki bir çocuğun kalbine sahipti. Kimseyi üzmez, girdiği her ortamda sevilirdi" diye konuştu.

Karahan Çantay'ın kardeşi isyan etti - Resim : 2

Modelin yeğeni Özlem Şen ise cenazenin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin şu bilgileri paylaştı: 

 "Normalde bile cenazenin başka ülkeye getirilmesi uzun sürüyor. Konsolosluklar ile şirketler anlaşma yapıyormuş. Zaten pandemi var. Biz de bir an önce ülkesine getirilmesi için çabalıyoruz. Ama kesinlikle burada defnedilecek. Orada kalmayacak" 

Mankenin yedi sene önce İstanbul’da görüntülendiğinde “En popüler olduğum dönemde işimi bırakıp, gitmek zorunda kaldım. Zamanı gelince konuşurum belki” dediği hatırlatılınca kardeşi Ceyhan Betül Çantay, “Sırlarını bilmiyorum. Onları hiç konuşmadık” ifadesini kullandı.

Karahan Çantay'ın kardeşi isyan etti ile ilgili etiketler Tayland cenaze Karahan Çantay betül çantay
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.